Rakousko

Rakousko odebralo příliš hloupé matce děti

Rakouskem otřásá skandál v souvislosti s odebráním dětí 34- leté matce, která je podle tamějších úřadů příliš hloupá, aby vychovala svoje dvě malé děti. Rakousko tak v několika minulých dnech muselo odebrat syna a dceru Evelin Müllerové, která podle tamější úředníků má příliš nízké IQ, aby se dokázala postarat o své děti a mohla je tak vychovat. O hrozivém případu z Rakouska informoval v minulých hodinách deník The Local, který se odvolává na rakouské úřady. Staršímu, ze dvou dětí jsou teprve dva roky, přičemž obě děti byly umístěny do dětského domova, kde budou čekat na rodinu s větším intelektem, tvrdí tamější zprávy.

Rakousko odebralo matce děti, jelikož má příliš nízké IQ, aby dokázala své děti správě vychovat

Jak uvádějí tamější informace, úroveň IQ ženy je 64, jenž má podle údajů IQ jeden člověk z 122. Rakouské úřady na jihu země se tak domnívají, že tak malé IQ nestačí matce, aby dokázala vychovávat svoje děti.

Čtěte dále: ROZHODNUTO! Velká Británie opouští Evropskou unii

Matka dětí se již stačila obrátit s prosbou na pomoc k dobročinné organizace Fly, která měla již do případu zapojit také právního zástupce Nikolause Rasta. Ten tvrdí, že je jeho klientka schopna vykonávat roli matky, jelikož její inteligence stačila, aby získala střední vzdělání.

(KPa, ca.cz, skn.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru