Ruská armáda

Ruská armáda zničila u města Rakka ropná zařízení Islámského státu

Ruská armáda dokázala během bojů na blízkém východě, konkrétně v Sýrii, zničit ropná zařízení, která patřila Islámskému státu, jenž z prodeje ropy získává značnou část finanční podpory. Ruské bombardéry Su-34 dokázaly u syrského města Rakka zničit ilegální zařízení, které provozovala radikální organizace Islámský stát. O úspěchu ze strany ruské armády informovala v minulých hodinách zpravodajská agentura TASS, jenž se odvolala na bulletin ruského Centra pro smíření nepřátelských stran v Sýrii. Rusko tak nadále pokračuje ve vojenských intervencích na blízkém východě, kde se začala ruská armáda angažovat po žádosti syrského prezidenta Bašára Asada.

Ruská armáda pokračuje v boji proti IS na území Sýrie a dokázala zničit nelegální ropná zařízení islamistů

Úkolem ruské armády je nadále oslabit ekonomickou oblast radikálních teroristů z Islámského státu, kteří z prodeje ropy profitují značné finance. V této souvislosti bylo dokonce Turecko obviněno z nelegálního obchodu právě s Islámským státem.

Čtěte dále: Islámský stát dobyl území nedalo hranic s Tureckem

Rusko podniká nálety na pozice Islámského státu již od 30. září minulého roku, kdy na žádost syrského prezidenta Asada započalo Rusko s vojenskou misí na blízkém východě. Syrské armádě se již podařilo osvobodit přibližně 400 obcí, které drželi v zajetí radikální islamisté z Islámského státu, dodala agentura TASS.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Andrey Khachatryan / Shutterstock.com)

Přejít nahoru