NATO

V červnu může dojít k ukrajinskému útoku na Krym s podporou NATO

Podle nepotvrzené zprávy ze strany NATO, by v polovině června mělo proběhnout cvičení vojsk NATO za účasti Ukrajiny, USA, Turecka a dalších sil NATO na Ukrajině v Chersonské oblasti bezprostředně sousedící s Krymem.

NATO upozorňuje na blížící se vojenské cvičení NATO za účasti Ukrajiny, Spojených států a Turecka

Vojenský materiál a těžké zbraně pro uvedené cvičení by měly být vyloženy v přístavech Oděsa a Nikolajev. Z těchto přístavů se technika přesune na místo cvičení do Chersonské oblasti.

Je zvláštní, píše se v článku webu Fort Russ, že obvykle o těchto cvičení informovala západní média, objevovaly se tiskové zprávy o nastávajících cvičení a nyní je podezřelé ticho.

Během cvičení dojde k hromadění vojáků a vojenské techniky v těsné blízkosti státní hranice s Ruskou federací, konkrétně s Krymským poloostrovem.

Rovněž je třeba věnovat pozornost skutečnosti, že v průběhu minulého týdne izraelské lodě ve velmi malých objemech a rychle, odvážely koncentrovaný rostlinný olej a obilí přes Nikolajevský přístav. Vypadá to jako když chce Izrael v krátkém čase odvézt likvidní aktiva z určitého území, uvádí se dále v článku.

Vypadá to docela na alarmující situaci. Existuje  pravděpodobnost možného zhoršení vojensko-politické situace v jižních oblastech Ukrajiny v podobě ozbrojené agrese proti Ruské federaci, a to v oblasti Krymu.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru