Věřící

Věřící byli vykázáni z kostela, jelikož rušili migranty

Věřící na severu Itálie nevěřili vlastním uším, když byli nuceni opustit kostel během modliteb, jelikož rušili tamější migranty, kteří byli ve zmíněném kostele ubytováni. Věřícím bylo doporučeno, aby se modlili v tichosti tak, aby nevyrušovali africké migranty, kteří jsou v kostele ubytováni. O kontroverzním případu informovala v minulých dnech tamější média. Itálie tak začíná pomalu, ale jistě doplácet na přijímání migrantů z Afriky a blízkého východu. Je to už necelý měsíc, během kterého Itálie začala přijímat migranty oficiální cestou už i přes Jadran, přičemž se jedná o migranty zejména z Afghánistánu, Pákistánu a Sýrie.

Věřící v Itálii museli upustit od modliteb a najít jiný kostel, jelikož rušili žadatele o azyl, kteří v kostele bydleli

Incident se měl odehrát podle dosavadních informací v Itálii v kostele svatého Antona, jenž se nachází v italském městě Ventimiglia. Dobrovolníci z Caritas, jenž aktuálně pečují o migranty totiž naléhali, aby se věřící nemodlili nahlas a nerušili tak migranty.

Čtěte dále: Evropa se bouří: Skoro nikdo není spokojený s utečeneckou politikou

Jedna ze zaměstnankyň italského kostela navrhla, aby se věřící upokojili, tamější farář Don Rito však vyprovodil modlící se do jiného kostela. Město na severu Itálie podle tamějších zpráv zaplavují stovky migrantů, kteří se snaží dostat dále do Evropy, přičemž starosta města hovoří o neudržitelné situaci.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru