Merkelová

Merkelová přitvrzuje vůči Rusku! Přesvědčili ji američtí neokonzervativci?

Německá kancléřka Angela Merkelová podle analytiků značně přitvrdila v otázce politiky vůči Rusku, které podle názoru odborníků ohrožuje německé investice, jenž v Rusku trhají rekordy. Jak uvedla zpravodajská agentura TASR, německá kanléřka Merkelová připsala Rusku zodpovědnost za ztrátu důvěry v souvislosti s anexí ukrajinského poloostrova Krym, jenž se odehrála během roku 2014. Základní princip neporušitelnosti hranic byl zpochybněn slovy a činy, uvedla během svého proslovu ve Spolkovém sněmu v Berlíně německá politička Angela Merkelová.

Německá kancléřka Angela Merkelová kritizuje Rusko za ztrátu důvěry v souvislosti s anexí poloostrova Krym

Jak se domnívá německá kancléřka Merkelová, akce Ruska vystrašily východní země NATO. Během svého proslovu také politička uvedla, že odstrašování a dialog nejsou protikladné, ale patří neoddělitelně k sobě. Jsme zajedno v tom, že trvalou bezpečnost v Evropě je možné dosáhnout jen za spolupráce s Ruskem, nikoliv proti Rusku, vyhlásila během sněmu v Berlíně.

Čtěte dále: Německo zadarmo poskytne parcely na výstavbu mešit pro muslimy

Německá kancléřka také během svého proslovu obhajovala umístění jednotek Severoatlantické aliance ve východních členských státech aliance. Nestačí pouze rychle přemístit vojáky, NATO musí demonstrovat svoji silnější přítomnost v Pobaltí a v Polsku, kde se nedávno konalo cvičení NATO, které prověřilo bojeschopnost vojsk aliance, uvedla politička.

(KPa, ca.cz, kv.sk, Foto: Drop of Light / Shutterstock.com)

Přejít nahoru