VIDEO: Obama si zažertoval v komentáři k mnichovské tragédii!

Prezident USA Barack Obama rozesmál novináře rychlou změnou tématu během komentáře k střelbě v Mnichově, kde zahynulo devět lidí.

„Nevíme přesně, co se tam děje, ale naše srdce jsou s těmi, kdo byli možná postiženi,” prohlásil Obama na včerejším brífinku, kdy v Mnichově probíhala speciální operace.

Prezident řekl, že USA jsou připraveny poskytnout všestrannou podporu Německu jako „jednomu ze svých nejbližších spojenců” a poukázal, že mnichovská tragédie připomíná, že „náš životní styl, naše svobody” jsou v ohrožení, pak ale začal mluvit o dospívajících dětech, jež „opouštějí svého otce” a fakticky ukázal na svoji starší dceru Malii.

„Promiňte, beru to příliš osobně. Příliš osobně,” řekl prezident a novináři se rozesmáli.

Pak se Obama vrátil k mnichovskému tématu a vyzdvihl snahu „uniformovaných mužů a žen, kteří každý den, navzdory i těm nejnegativnějším okolnostem, zajišťují naši bezpečnost.

Včera večer zahynulo v mnichovském obchodním středisku a vedle devět lidí a dalších 16 utrpělo zranění. Podle policejní zprávy střílel přistěhovalec z Íránu. Střelec byl sám a pravděpodobně spáchal sebevraždu. Motivy činu se zjišťují.

(KPa, Sputnik, Foto: Evan El-Amin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru