IS: Ježíš byl otrokem Alláha, jakmile se vrátí na zem, povede džihád

Propagandistický časopis Islamského štátu vyzýva kresťanov, aby opustili kresťanstvo, nakoľko aj sám Ježiš bol “otrokom Allaha” a keď sa vráti na zem, bude viesť džihád.

Správu o tom prináša magazín breitbart.

Posledné číslo magazínu Dabiq – propagandistického plátku Islamského štátu má titulnú stranu s názvom “Zlomte kríž” a obsah venuje presviedčaniu kresťanov, že Ježiš bol Allahovým prorokom, nikdy ho neukrižovali a že väčšina Nového Zákona je zmanipulovaný príbeh Ježiša Krista, ktorý má na svedomí svätý Pavol, kriminálnik a “zákerný Žid”, ktorý prestal masakrovať kresťanov len pre to, aby rozvrátil náboženstvo zvnútra. V článkoch magazínu sa snažia vykresliť kresťanstvo ako pohanské náboženstvo založené na falošnom Ježišovi, pričom argumentujú, že jediný skutočný a pravý Ježiš je prorokom islamu.

Predstieraný súcit voči kresťanom v časopise však stojí v ostrom kontraste s činmi, ktoré vykonávajú teroristi Islamského štátu kresťanským komunitám. Znásilnenia, mučenia, ukrižovania a otroctvo.

V predslove časopisu editori píšu, že zámerom tohto čísla je “pomôcť križiakom pochopiť, prečo ich moslimovia nenávidia a bojujú proti nim”, prečo “pohanskí kresťania by mali polámať svoje kríže”, “prečo by sa liberálni sekularisti mali vrátiť ku fitre (prirodzenej ľudskej dispozícii)” a “prečo by skeptickí ateisti mali uznať svojho stvoriteľa a podriadiť sa mu”.

“V podstate vysvetľujeme, prečo musia opustiť svoju nevieru a prijať islam, náboženstvo úprimnosti a podriadenosti voči Pánovi neba a zeme”, píšu editori.

Odôvodňujú to aj tým, že podľa nich aj sám Ježiš bol “otrokom Allaha” a bratrancom Mohameda. “Hovoríme o ňom to, čo nás náš prorok naučil – že to bol len Alahov otrok, jeho posol, vyvolená duša, jeho slovo, ktoré vtelil do čistej panny Márie”.

Prečo si vybrali heslo “zlomte kríž” vysvetľujú, že Ježiš urobí presne to isté, keď sa vráti: “rozbije kríž, zabije sviňu a oddelí na bok jizyah (daň neveriacich, predpokladajú, že všetci neveriaci už budú vtedy zabití)”. “Skutočné náboženstvo Ježiša Krista je čisté monoteistické podriadenie sa zvané Islam. Keď sa v posledných dňoch vráti, Mesiáš priľnie k zákonu Mohameda a začne vojnu za Allaha”, hovorí článok citujúc islamskú doktrínu.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru