Počet zadlužených Němců roste, Merkelová ale dává jiným

Nejnovější údaje ukazují zvyšující se počet německých domácností chycených do dluhové pasti, ze které nevyjdou. Sootřebují více, než vydělají a žijí nad své poměry.

Počet domácností v dluhové pasti vzrostl z 1,64 milionu v roce 2006 na 1,97 milionů v roce 2016 podle údajů spolkového ministerstva práce a sociálních věcí. To znamená, že anti-sociální politika Merkelové posílá ještě více lidí do chudoby. Kromě mnoha jiných katastrof, které způsobila, jak někdo může potom pochopit, proč ještě stále sedí v kancléřství? Němci musí být masochisté, kteří se chtějí sami trestat! Píše se na německém blogu Schall und Rauch.

“Stále více lidí se dostane do dluhové pasti, v mnoha případech v důsledku nezaměstnanosti, nemoci nebo nízkého příjmu,” říká Sabine Zimmermannová z frakce Linke.

“Vzrůstající zadlužení vede k rostoucí chudobě a projevuje se oslabení systémů sociálního zabezpečení. Zejména sociální zabezpečení v případě nezaměstnanosti by mělo být znovu podpořeno například pojištěním pro případ nezaměstnanosti. Aby se lidi nedostali do dluhové spirály, lidé potřebují dobrá pracovní místa a mzdy, místo toho si berou životy, ” dodává Zimmermannová.

“Kupte si dnes, zaplatíte zítra!”, to je návnada, která je hlavním důvodem pro zadlužení v 11 procentech případů.

Pouze jedna ze sedmi osob, které jsou ve vážných potížích, využívá poradce pro řešení dluhové pasti. Podle sdružení Schuldnerberatung je celostátně šest až sedm miliónů lidí zadluženo.

Tato chudoba v Německu je otřesná a její výše závisí na nedostatek přiměřeně dobře placených pracovních míst a vysoké nezaměstnanosti.

Ale Angela Merkelová podporuje integraci 1,2 milionu přistěhovalců, takže oni se musí dostat do pracovního procesu a tak berou práci jiným, kteří ji potřebují.

Merkerlové režim nemůže vyvést německé domácnosti z chudoby. Takzvaný kapitalistický systém existuje pouze z důvodu rostoucího zadlužení ekonomiky. Peněžní systém je zadlužený, peníze jsou pouze nakreslené.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru