Lidé v USA vyzývají k zabití Trumpa a znásilnění jeho manželky

„Liberáli skutočne prekonali svoje nechutné správanie.“ Toto je odkaz na twitteri protestujúcim prívržencom neúspešnej kandidátky na post amerického prezidenta Hillary Clintonovej.

Protesty proti víťazstvu Donalda Trumpa pokračujú už niekoľko dní po celých USA, na ktorých demonštranti zapaľujú autá, rozbíjajú výlohy na okolitých budovách, vandalizujú okolie. Polícia musí často demonštrantov rozháňať slzným plynom a násilnými prostriedkami.

Demonštranti protestujú pred mrakodrapovým sídlom Trump Tower, ktoré slúži aj ako ústredie jeho obchodného konglomerátu v New Yorku v stredu 9. novembra 2016 po víťazstve republikána Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách
Ďalší z protestov sa uskutočnil v nedeľu 13. novembra pred Trumpovým hotelom“ International Hotel“ vo Washingtone D.C. Citát z úvodu článku patril výzve, ktorú držal jeden z protestujúcich.

Na záberoch z demonštrácie je možné na transparente čítať “Rape Melania” t.j. výzvu k znásilneniu budúcej First Lady. Prítomným protestujúcim to zjavne nevadilo a táto výzva sa začala šíriť na sociálnej sieti twitter ako hastag # RapeMelania.

Potom, čo vyšlo najavo, že twitter nezasiahol a nechal kolovať túto výzvu, čelila sociálna sieť rozhorčeným reakciám verejnosti. Ľudia sa pýtajú, ako je možné, že sieť zablokovala hastag #Hillary for prison (Hillary do väzenia), ale # AssasinateTrump (zavraždite Trupa) alebo #RapeMelania nevadí.

Na adresu liberálov a aj samotnej sociálnej siete, sa zniesla obrovská vlna kritiky:

“Pokrytectvo radikálnej ľavice je do očí bijúce. Ako chcete hovoriť o kultúre znásilňovania, keď vy sami ju propagujete s #RapeMelania? Idioti.“ alebo „Prečo sú demokrati a podporovatelia Hillary teraz ticho? Mali by sa hanbiť. Také pokrytectvo…” Iná povedala: “Som rada, že som sa nestala podporovateľkou Hillary.

Ak toto je tá láska, nechcem byť toho súčasťou.“ „Kde sú teraz tie feministky? Všetky sú ticho. Predpokladám, že si myslia, že je to ok. Chce sa mi z toho zvracať.“ Tieto a iné podobné reakcie sa objavili na sociálnej sieti bezprostredne po tom, ako sa táto výzva začala šíriť.

“Rape Melania” nie je prvá výzva k násiliu na twitteri. Po oznámení výsledkov volieb priam explodovali výzvy k zavraždeniu novozvoleného prezidenta. Dailymail.co.uk priniesol na túto tému článok a cituje niektoré výzvy uverejnené na twitteri.

“Takže kto zabije Trumpa na jeho inaugurácii?“ “Je treba, aby čím skôr bol na Trupma spáchaný atentát. Modlím sa, aby prvý blázon, ktorý sa pokúsi zavraždiť Trumpa, neminul.“ Okrem výziev na zabitie Trumpa, ľudia vyzývajú aj na zavraždenie budúceho vice-premiéra Mikea Pencesa. Takže to je láska, porozumenie a tolerancia v podaní liberálov…

Tajná služba potvrdila, že berie tieto výzvy vážne a každú preveruje. Okrem toho boli prijaté prísne bezpečnostné opatrenia v okolí Trump Tower, kde novozvolený prezident zatiaľ býva. V okolí veže bola zavedená bezletová zóna v rozsahu 2 míľ, ktorá bude platiť až do Trumpovej inaugurácie 20. januára 2017, kedy sa prezident presťahuje do Bieleho domu. V okolí Trump Tower boli inštalované pozemné bariéry a rozostavené autá s pieskom ako barikády pozdĺž Fifth Avenue.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru