Neuvěřitelné! Muž byl za bílého dne napaden, jelikož volil Trumpa

Liberáli a voliči neúspešnej kandidátky na post amerického prezidenta Hillary Clintonovej sa neustále oháňajú toleranciou, rovnosťou a ľudí opačného názorového spektra obviňujú zo šírenia nenávisti a označujú ich za xenofóbov, rasistov, homofóbov a pod.

O tom, kto skutočne šíri nenávisť, je možné zistiť na anti-trumpovských demonštráciách vo veľkých mestách USA, pri ktorých horia autá, rozbíjajú sa výklady, sú zranení ľudia a polícia musí používať donucovanie prostriedky na zachovanie poriadku.

Po sociálnych sieťach sa masovo šíria otvorené výzvy na zavraždenie Donalda Trumpa a priania si jeho smrti. K demokracii, ktorej majú títo ľudia ináč plné ústa, nemajú však žiadnu úctu, ak sa im nepáči situácia, ktorá nekorešponduje s ich predstavami.

Čo je však možno horšie je fakt, že sa objavujú i indivudálne útoky na ľudí, ktorí podporovali, či volili republikánskeho kandidáta. Po sociálnych sieťach sa lavínovite šíri video, na ktorom skupina černochov napadla belošského šoféra. Spúšťačom incidentu bola podľa polície pôvodne dopravná nehoda, kedy auto útočníkov predbiehalo auto daného muža, pričom ho poškrabalo. Napadnutý muž vystúpil z auta, aby sa spýtal šoféra, ktorý zavinil nehodu, či má poistenie. Namiesto odpovede dostal päsťou. Nasledovali údery, kopanace a nakoniec muža ešte aj okradli.

Napadnutý sa pokúšal dostať do svojho auta, ale to už medzitým obsadil jeden z útočníkov a následne s ním odišiel, pričom za autom vliekol muža, ktorý sa držal zadných dverí. Okolostojaci ľudia, ktorí sa napadnutiu prizerali, kričali na nešťastného muža: „Volil si Trumpa!“ „ Nevoľte Trumpa!“

Muž pre médiá uviedol, že útočníci nemohli vedieť, koho volil.

Podobnú skúsenosť si odniesla aj študentka strednej školy v Kalifornii Jade Armeniová, ktorá na sociálnej sieti vyjadrila podporu Trumpovi a lútosť, že „ kvôli nízkemu veku za neho ešte nemôže hlasovať.“ Dievčinu brutálne napadla na školskom dvore iná spolužiačka hneď na druhý deň po zverejnení výsledkov volieb. Útok je zachytený na videu a študentka v interview, ktorý poskytla spolu so svojou matkou, uviedla, že dostáva kvôli svojmu názoru množstvo nenávistných e-mailov. O tomto incidente informoval dailymail.co.uk.

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru