NYP: Další únik korespondence Clintonová nepřežije!

Pokud WikiLeaks zveřejní další únik dopisů, tak se v den prezidentských voleb v USA může zjistit, že demokratická kandidátka Hillary Clintonová nakonec ztratila důvěru občanů a šanci na zvolení, píše The New York Post.

Autor materiálu konstatuje, že Demokratická strana udělala tu chybu, že zvolila tuto kandidátku, přestože „příliš mnoho lidí o ní ví víc, než by měli”.

V letech 2015-2016 vedla FBI vyšetřování Clintonové, která jako ministryně zahraničí používala soukromý server pro úřední korespondenci. Oponenti Clintonůvé věří, že její činnost mohla ohrozit národní bezpečnost. Nicméně, zpravodajské služby nenalezly nalezeny známky útoku na e-mailovou poštu a případ uzavřely.

Podle autora článku prokázal šéf FBI James Comey demokratům medvědí službu, když se rozhodl, nedokončit vyšetřování proti bývalé Sministryni do konce.

„Jestli by Comey jednal rozhodně, demokratům by zůstaly šanci změnit kandidáta,” uvedly NYP.

Podle informací The New York Post je pravděpodobné, že další publikace WikiLeaks se bude týkat přímo soukromé korespondence Clintonové, z doby její ministerské funkce. Autor se domnívá, že nový únik bude pojednávat o „osobním záležitostech” Clintonové a její kampaň takovou „léčku“ nepřežije.

Nedávno WikiLeaks na Twitteru uvedla, že “třetí etapa” pokrytí voleb ve Spojených státech začne příští týden.

Minulý pátek Comey oznámil, že FBI objevila nové e-maily týkající se případu Clintonové. Dokumenty byly nalezeny v počítači Clintonové muže asistentky Humy Abedinové, který je obviněn z korupce nezletilých.

Poté šéf úřadu sdělil, že FBI má důvod zahájit nové šetření proti Clintonové. Comey to sdělil deset dní před prezidentskými volbami, čímž podle Demokratické strany může ovlivnit výsledky hlasování. Členové strany obvinili Comeye ze snahy pomoci ke zvolení Donalda Trumpa.

(KPa, pz.cz, Foto: Andrew Cline / Shutterstock.com)

Přejít nahoru