Američan se pomstil úředníkům, kteří museli přepočítat 5 vozíku drobných

Obyvatel amerického města Lebanon Nick Stafford na zaplacení daní přivezl na místní Úřad dopravy pět vozíků s drobnými, informuje Bristol Herald Courier.

Tímto způsobem se Stafford rozhodl pomstít místním úředníkům.

Američan se dlouhou dobou snažil zjistit, jaká bude daň z jeho dvou nových automobilů. Úředníci mu však neposkytli potřebná telefonní čísla specialistů, což je podle Stafforda v rozporu s federálním Zákonem o svobodě informací.

Po několika měsících sporů s úředníky, Američan na Úřad dopravy podal žalobu. Během soudního procesu však asistent generálního prokurátora státu Virginie předal žalobci potřebný seznam telefonních čísel, a proto soudce rozhodl o ukončení sporu.

Ale tím to pro Stafforda neskončilo. „Oni se chystají mi i nadále dělat starosti, proto se postarám o to, aby to pro ně také nebylo příjemné,” oznámil novinářům. Jakmile se dozvěděl, že daň na nové automobily je 3 tisíce dolarů, objednal si Američan v místní bance 300 tisíc centových mincí, naložil je do pěti vozíků a odvezl je na úřad. Vydání informuje, že váha mincí činila 726 kilogramů a pracovníci úřadu je ručně přepočítávali sedm hodin.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru