CNN navádí k atentátu na Donalda Trumpa, myslí si Puškov

Sergej Gurjanov na portáli vzgljad reagoval na správu CNN, v ktorej sa americkí novinári zaoberali teoretickou možnosťou atentátu na Donalda Trumpa v čase inauguračnej ceremónie a čo by tento atentát pre USA priniesol a znamenal.

Podľa Alexeja Puškova príspevok CNN, v ktorom sa americkí novinári zaoberajú teoretickou hrozbou atentátu na Trumpa, je nabádaním k trestnému činu. Podľa Puškova CNN prekročilo červenú čiaru a to čo redaktori CNN vyprodukovali “nie je prejavom slobody slova, ale otravy slova”. So svojimi názormi sa Puškov podelil s čitateľmi na Twitteri.

Uvedenú reportáž odvysielala CNN vo štvrtok a v reportáži sa zaoberala následným priebehom udalostí v USA po hypotetickom úspešnom atentáte na Donalda Trumpa a právnym komplikáciam ktoré by nastali a ako by sa situácia odrazila v ďalšom fungovaní Bieleho domu, senátu a v zahraničnej i vnútornej politike USA.

Takéto konanie CNN je veľmi nebezpečné a nie je vôbec neškodné. V krajine, kde viacerí prezidenti boli zabití počas výkonu funkcie, ako naposledy J.F. Kenedy, je veľmi nebezpečné rozoberať hoci i iba čiste teoreticky takúto možnosť, lebo tá sa v mimoriadne polarizovanej spoločnosti môže stať poslednou kvapkou – impulzom, ktorá nejakého dobrodruha alebo psychicky nevyrovnaného človek pohne k útoku.

Ak nejaké sily v pozadí vo voľbách porazených neoconov skutočne planujú profesionálny útok na Trumpa, takéto vysielanie im iba urobí krytie, pretože podozrivým bude potom každý liberálne radikalizovaný Američan.

Črtá sa otázka, čo by sa udialo asi na Slovensku, keby niektorá z televízii odvysielala materiál o hypotetickom atentáte na Kisku a ďalších politikov z okruhu proamerických slovenských elít, ktoré oddane slúžili Obamovi a neoconom a zaoberala by sa vývojom situácie na Slovensku po hypoteticky úspešnom atentáte.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru