Německo

Muž, který chtěl pomstít znásilnění jeho dcery byl policisty zastřelen

Migrant v Nemecku dostal 20 mesiacov podmienečného trestu za pohlavné zneužívania dievčatka v azylovom dome v Berlíne, ktoré následne spôsobilo zlosť jej otca, čo viedlo k jeho zastreleniu políciou.

Matka obete Zaman sa rozplakala, keď začula verdikt a zvolal v súdnej sieni: “Ako je to možné?! Mal by byť zavretý niekde, kde to nebude môcť urobiť znovu. Zničil mi život.”

27-ročný muž vylákal šesťročné dievča na pokojné miesto, ďaleko od svedkov, kde došlo k zneužitiu. Útočník, pakistanský utečenec Tayyab M., povedal súdu, že jemu bolo jedno “či bude mať sex s dieťaťom alebo s dospelým – stačilo, že samotný akt bude dokončený pre jeho uspokojenie“.

“Urobil som to, proste sa to stalo spontánne,” povedal. “Nebolo to v pláne.” Keď polícia dorazila do azylového domu v berlínskej štvrti Moabit zatknúť pakistanského podozrivého, otec zneužitého dievčaťa sa násilníka pokúsil napadnúť nožom.

29-ročný Iračan Husam al-S. bol v Berlíne so svojou rodinou štyri mesiace, keď zomrel počas streľby v snahe pomstiť sa násilníkovi svojej dcéry. Iní obyvatelia azylového domu mu povedali, čo vlani 27. septembra spravil jeho dcére Asiyi. Keď polícia viedla Tayyaba v putách, otec dievčaťa sa na neho vrhol s nožom v rukách a kričal: “Zabijem ťa!”

18-ročný sýrsky utečenec Eyhab, ktorý bol svedkom znásilnenia, povedal: “Tayyab sedel s dievčatkom a púšťal jej hudbu na svojom mobilnom telefóne. Zdalo sa nám to zvláštne: tí dvaja sa totiž nepoznali,” povedal a dodal, že muž potom s dievčatkom zmizol.

“Neskôr sme ich našli za chatrčou,” dodal s tým, že dievčatko bolo “prakticky vyzlečené. On bol na nej a ja som sa ho snažil odtlačiť preč.” Eyhab povedal, že zavolal ochranku v centre a oni zase zavolali políciu.

Keď násilníka policajti odvádzali v putách, otec sa pokúsil napadnúť útočníka, čo ho stálo život. “Ignoroval niekoľko výziev na zastavenie, načo niekoľko policajtov spustilo paľbu,” povedal policajný hovorca. Fatálna bola rana do jeho srdca.

30-ročný Ahmed H. povedal: “Počul som aspoň tri výstrely. Zomrel v nemocnici, po sebe zanechal ženu s troma deťmi vo veku tri, šesť a desať rokov.” Bodo Pfalzgraf, vedúci policajných odborov v Berlíne, policajných dôstojníkov bráni: “Policajti museli zabrániť pomste a tiež chrániť sami seba v situácii ohrozujúcej život.”

Sudca povedal, že vyniesol mierny trest, pretože násilník priznal svoj zločin. To ušetrilo dieťa od svedectva voči nemu. Avšak znásilneného dievčaťa sa na incident vypytoval detský psychológ, ktorý povedal, že muž sa jej zahryzol do vagíny po tom, čo ju vyzliekol, keď sa obeť hrala s jeho mobilným telefónom.

Sudcovia povedali, že útok bol “veľmi krátky” a v takýchto prípadoch sú normou podmienečné tresty.

Násilník prišiel do Berlína v roku 2015 ako politický utečenec. Po priznaní sa k činu sa odregistroval z azylového domova v Berlíne a požiadal o presunutie do iného mesta v Nemecku. Nie je jasné, či ho má Nemecko v úmysle deportovať späť do vlasti.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru