Politik CDU: Dejte migrantům ženy a bude v bazénech klid

Nejen v poslední době dochází ze strany žadatelů o azyl v Německu k převážně sexuálně motivovaným útokům na ženy.

Připomeňme “bazénové útoky” a útoky při různých kulturních akcích jako jsou oslavy silvestra a nyní masopustní karnevaly. Některé útoky omlouvají příznivci azylové politiky, že jde o “horkou” krev z afrických států, nebo že se naše evropské ženy oblékají provokativně a ještě k tomu používají parfémy.

Těmito všemi zkušenostmi veden politik CDU Kai Wegner vyzval k zavedení kvót pro ženy mezi uprchlíky. V současnosti přicházejí převážně mladí muži jako žadatelé o azyl do Německa.

Ve věkové skupině 18 až 30 let mezi uprchlíky je 74 procent mužů, uvedl Kai Wegner. Často jsou tito lidé svobodní a přicházejí bez partnera.

“Nadbytek mužů může společnost vyvést z rovnováhy. Pokud je poměr mužů a žen nerovnovážný, tak to může ohrozit mírové soužití, “varoval politik CDU, “pokud velký počet lidí nemá partnera, tak to může vést k frustraci a agresivnímu chování.”

Z tohoto důvodu je třeba usilovat o dosažení rovnováhy mezi pohlavími u žadatelů o azyl, zejména v mladších věkových skupinách, je přesvědčen Kai Wegner..

Proto Wegner chce mezi uprchlíky kvóty pro ženy. Ve skutečnosti by to mělo být podle něj provedeno takto: “Na začátku roku se stanoví pro každý měsíc, kolik dospělých mužů a žen může žádat o ochranu do Německa, v případě, že bude více svobodných mužů, tak se na hranicích vrátí.“

Spolková policie by měla zvýšit svoji kontrolní činnost. Kontrolovali by pak jen ženy, děti a páry. Opět musí být rovnováha mezi pohlavími.

Wegner doufá, že tato akce “ženské kvóty” přispěje k celkovému poklesu počtu uprchlíků. Podmínkou však je, že budou dodržována dublinská pravidla. To znamená, že uprchlíci, kteří přicházejí do Německa po zemi, nebudou mít automaticky právo na azyl, ale azylová procedura musí proběhnout v zemi, kde poprvé vstoupili do EU.

Jako další krok Wegner chce nyní diskutovat koncepci pro určení ženských kvót uprchlíků. V současné době převažují mladí a svobodní muži a to může vyvolat problémy.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru