Trumpův poradce ztrácí důvěru kvůli rozhovoru s ruským velvyslancem

Poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Michael Flinn se nachází pod stupňujícím se politickým nátlakem a objevuje se riziko, že ztratí v Bílém domě důvěru po zprávách o tom, že oklamal úředníky administrativy USA ohledně rozhovoru s ruským velvyslancem Sergejem Kisljakem, píše Washington Post.

V tomto listě se už dřív objevila zpráva o tom, že 29. prosince, v den vyhlášení nových sankcí administrativy Baracka Obamy vůči Rusku, odposlechly americké tajné služby rozhovor Kisljaka s Flinnem, který se po necelém měsíci stal poradcem nového prezidenta Donalda Trumpa, přičemž rozhovor se týkal sankcí.

Někteří zástupci administrativy soukromě hovoří o tom, že Flinnovy pozice zeslábly, méně ho podporují, protože jsou vyslovovány pochybnosti o jeho upřímnosti, když se řeč stočí na Rusko. Přesvědčení, že mu nelze plně důvěřovat, stále víc sílí.

„Nože už míří na Flinna,” řekl jeden z úředníků administrativy.

„Flinn ztrácí přátele, to je jasné. V Bílém domě souhlasí s tím, že lhal. Viceprezident se přiklání k tomu, že lhal…A budu velice překvapen, když se ještě nějakou dobu udrží,” řekl ještě jeden zástupce administrativy.

(KPa, Sputnik, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru