Ukrajinská podnikatelka vyzvala spalovat Rusy v plynových komorách

Šéfová kyjevského maloobchodního řetězce RINGOO Jana Potišnjaková ve svém blogu na stránkách korrespondent.net vyzvala k „ničit etnické Rusy tanky” a „spalovat je v plynových komorách”.

Uvedlo to ukrajinské vydání deníku Vesti.

„Kde je naše sebeúcta? Proč nedrtíme tanky všechny etnické Rusy žijící v naší zemi? Proč je konečně nezačneme všechny spalovat v plynových komorách?”

Kromě toho má podnikatelka zapotřebí zavést trestní odpovědnost “soucit” k bratrskému lidu a zakázat ruský jazyk na státní úrovni.

„Obecně platí, že je nutné stíhat sympatie k Rusům! Za poskytnutí jakékoliv pomoci! Zfravotní! Právnickou a tak dále! …. Stejně jako v Lotyšsku, je pro Rusy už dávno nutné zavést samostatný průkaz okupanta.”

Na závěr Potišnjaková oznámila zákazníkům „velkou kampaň” maloobchodního řetězce, věnovaného Mezinárodnímu dni žen.

Brzy manažérka odstranila svůj příspěvek z korrespondent.net, ale materiál je stále k dispozici v archivu uložených stránek ve vyhledávači Google.

Materiál Potišnjakové vyvolal negativní reakci na sociálních sítích. Někteří uživatelé poukázali na to, že bloggerka píše sama v ruštině, která by měla být podle jejího názoru zakázána.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru