Americká kongresmanka navrhla řešení imigrační krize

Zdá sa, že americká kongresmanka Tulsi Gabbardová bude “tŕňom v oku” všetkých vojnových štváčov. Táto politička našla riešenie na ukončenie migračnej krízy, ktorú spôsobil hlavne bývalý americký prezident Barack Obama. Podľa Gabbardovej je potrebné prestať vyzbrojovať teroristov, ktorí bojujú proti legitímnej sýrskej vláde.

Ešte v januári sa Gabbardová vydala na cestu do Sýrie, aby získala informácie o tamojšej situácii z prvej ruky a zistila, že mainstreamové médiá zatajujú skutočnú pravdu o vojne v Sýrii. Od tej doby sa táto kongresmanka snaží ukázať Američanom, ako sa z peňazí daňových poplatníkov financuje terorizmus na Blízkom východe.

Na tlačovej konferencii minulý týždeň Gabbardová vyzvala prezidenta Trumpa na “ukončenie zmeny režimu v Sýrii,” a dodala, že práve to je príčinou utečeneckej krízy.

“Najdôležitejšou otázkou je, ako sa postavíme k dôvodu, kvôli ktorému títo ľudia opúšťajú svoje domovy,” uviedla Gabbardová. Následne predložila vyhlášku kongresu, ktorá by pomohla pri riešení tohto problému.

Navrhnutá vyhláška zákona k zastaveniu utečeneckej krízy je pomerne jednoduchá – zastaviť vyzbrojovanie teroristov. Informoval portál Trueactivist.

“Stop Arming Terrorists Act”, alebo “HR 608”, by zakázal používanie peňazí amerických daňových poplatníkov na podporu teroristických skupín prepojených na al-Káidu, alebo na Islamský štát.

“Po celé tie roky naša vláda poskytuje priamu aj nepriamu podporu týmto ozbrojeným militantom, ktorí spolupracujú priamo, alebo dostávajú príkazy od vedenia teroristických skupín, ako je Al-Káida a ISIS, a to všetko v ich úsilí zvrhnúť sýrsku vládu,” povedala Gabbardová v rozhovore.

Počas svojej návštevy v Sýrii sa Gabbardová stretla s utečencami a s obeťami amerického pokusu o zmenu sýrskeho režimu. Všetci jej položili rovnakú otázku – “prečo USA financuje terorizmus?”

Americkí vojnoví štváči alebo tzv. neoconi však Gabbardovú ostro skritizovali za jej cestu do Sýrie a tiež za jej navrhovanú vyhlášku o ukončení podpory pre militantov.

Niektorí politici sa však postavili na stranu Gabbardovej a v jej aktivite ju plne podporujú.

“Tulsi chápe, že vyzbrojovanie takzvaných” rebelov “v Sýrii viedlo len k ďalšiemu krviprelievaniu, väčšiemu utrpeniu a vytvára viac utečencov,” povedala Tima Kurdi. “Vojenské riešenie v Sýrii nie je riešením. Dúfam, že prezident Trump zastaví vyzbrojovanie teroristov a zaviaže sa k politickému riešeniu v Sýrii. Je to jediný spôsob, ako obnoviť mier.”

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru