To, co někteří předpovídali, se stalo. Americký Westinghouse zbankrotoval

Americká atomová firma Westinghouse dnes vyhlásila bankrot. Má dluh skoro 10 mld. USD, tedy 250 miliard Kč. Bezpochyby pozitivní zpráva! Můžeme si totiž ještě vzpomenout na rok 2014, kdy se tato firma ucházela o dostavbu našich Temelína a Dukovan. Naši servilní političí i ekonomičtí podržtaškové USA tehdá vykřikovali asi toto:

“Ano, zadejme tento mnohamiliardový kontrakt našim demokratickým přátelům do USA! Jsou to skvělí a silní odborníci – “atomového podnikání” a také se tak vyhneme nechtěným politickým tlakům a závazkům totalitních režimů, pokud bychom tendr zadali Rusku nebo Číně.”

Pokud bychom zakázku roku 2014 zadali skutečně do USA firmě Westinghouse, pak bychom se možná vyhnuli – “nějakým politickým tlakům”, ale s celým projektem dostavby bychom se znovu dostali do bodu NULA! Američané totiž právě zkrachovali.

P.S. Západ dnes není schopen dělat velké a složité věci. Když se Čína rozhodla postavit přehradu Tři soutěsky, tak vystěhovala 1,5 milionu obyvatel a za 30 miliard dolarů přehradu bez problémů postavila. Západní civilizace “pomalu vyhnívá” a rozkládá se. Krach Westinghouse je jenom jeden malý střípek této stavebnice krachu jedné civilizace. Nemáme už žádnou vizi, žádný vznešený národní cíl. Jenom nekonečná nenažranost, pohodlí a nabubřelá namyšlenost o tom ,že jsme stále ještě – “pupkem světa” ! Nikoli ,už nejsme. Zavinili jsme si to ale sami.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru