Ivan Mikloš: Neblázněte, Slovensko uprchlíky nutně potřebuje

Ivan Mikloš prednedávnom kritizoval Richarda Sulíka za odmietanie imigrantov, teraz sa pustil do všetkých politikov a tvrdí, že Slovensko imigrantov nutne potrebuje.

Bývalý minister financií Slovenskej republiky a súčasný poradca ukrajinského režimu, Ivan Mikloš, zhruba pred mesiacom napísal, že imigráciu treba vnímať aj v súvislosti s demografickým vývojom, ktorý je v Európe aj na Slovensku nepriaznivý. Podľa Mikloša by sme teda nemali imigráciu odmietať, ale aktívne ju podporovať. Viac sa dočítate TU.

Ivan Mikloš však túto tému neopúšťa a znova sa pustil do zúrivej obhajoby imigrantov. Na portáli HNonline napísal blog s názvom “Nebláznite, imigrantov potrebujeme!”

Bývalý slovenský minister financií v úvode svojho článku kritizuje súčasnú politickú scénu na Slovensku. Nepáči sa mu totiž, že žiadna strana nepodporuje príchod imigrantov.

Mikloš znova poukazuje na starnúcu populáciu v Európe a na Slovensku. Následne pochválil Českú republiku, ktorá vraj aktívne a úspešne láka perspektívnych Slovákov a Poľsko, ktoré údajne láka Ukrajincov.

“Slovenská vláda nielenže nerobí nič, ale jej predseda súťaží s veľkou časťou opozície v tom, kto viac vyhrotí a vybičuje protiimigračné nálady. Napriek tomu, že aj posledné čísla ukazujú, že Slovensko je úplne posledné z celej EÚ v záujme utečencov o azyl,” napísal Mikloš.

Bývalý minister tiež poukazuje na to, že na Slovensku údajne ľudia nechcú pracovať:

“V tom istom čase zamestnávatelia čoraz hlasnejšie kričia, že im chýbajú ľudia, len v automobilovom priemysle (zatiaľ bez spusteného Jaguáru – Land Roveru) ich chýba 14 tisíc. V tejto súvislosti je alarmujúce, že už o 15 rokov budeme mať o 400 000 ľudí v produktívnom veku menej, ako máme dnes. Toto žiadna politika podporujúca vyššiu pôrodnosť nemá šancu zvrátiť, ak nebude existovať aktívna proimigračná politika.”

Záverečné písmena patrili predsudkom:

“Takže, páni politici, prosím Vás, nebláznite! Imigrantov potrebujeme a budeme potrebovať zo všetkých krajín EÚ najviac, chceme ich najmenej, a Vy, namiesto toho, aby ste predsudky zmierňovali a odstraňovali, ich ešte posilňujete.”

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru