Le Penová nabídne Polsku a Maďarsku demontáž Evropské unie!

Vůdkyně Národní fronty a prezidentská kandidátka Marine Le Penová řekla, že když vyhraje volby nabídne spolupráci maďarskému premiérovi Viktor Orbán a vůdci PiS Jaroslawu Kaczyńskému rozložení Evropské unie.

„Když vyhraju, začnu pracovat s Kaczyńským na demontáži Evropské unie,” cituje slova Le Penové polský deník Rzeczpospolita.

“Jsem přesvědčena, že můžeme spolupracovat v mnoha bodech. Jestli-li se zítra stanu prezidentkou, proběhne diskuse s panem Orbanem, že se nám být zdá nevhodné být v Evropské unii, u které nemůžeme souhlasit s její nynější podobou. Stejnou nabídka pošlu panu Kaczynskému. Samozřejmě, nebudeme souhlasit ve všem, ale každá země je svobodná a svrchovaná, aby chránila své vlastní zájmy,” řekla.

Le Pen vidí alespoň dva body, u kterých mohou Francie a Polsko dosáhnout dohody. První z nich – to je pozice Bruselu k ústavní krizi v Polsku, kterou Penová označila politickým zasahováním do vnitřních záležitostí Varšavy. Druhou je otázka uprchlíků, událost, s kterou Polsko nesouhlasí.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru