Martin Schulz

Šéf německé SPD byl zvolen 100% hlasů, to nebylo ani za komunistů

Předsedou německé SPD byl na mimořádném sjezdu zvolen Martin Schulz, bývalý předseda Evropského parlamentu. Takové procento hlasů nezískal ani komunista Erich Honecker, poslední šéf Německé demokratické republiky.

A u nás ani Andrej Babiš nebyl tak úspěšný, získal proti Schulzovi „pouhých“ 93 procent.

Podle německého webu Freiwelt nemá Sociálnědemokratická strana Německa žádný program. SPD představila jediné heslo: Schulz! nebo ještě možná jedno: Martin!

Místo programových nebo konkrétních návrhů, jak vyřešit stávající problémy v zemi, SPD zvolila 100 procenty hlasů novým předsedou na mimořádné stranické konferenci SPD Martina Schulze. To je výsledek, jaký známe jen ze států, jako je Severní Korea. Existuje velký předseda, který také žádný program nemusí prezentovat a stane se samozřejmě vítězem.

Programový obsah SPD nebyl předložen, jediné čeho byli schopni fascinovaní demokraté říci bylo heslo „Schulz“.

Ve svém projevu k delegátům Martin Schulz netajil skutečnost, že nemůže představit žádný program. Vytváření programu bude trvat nějaký čas. Andrea Nahles, Manuela Schwesigová nebo Olaf Scholz převezme odpovědnost. Martin Schulz vidí sebe jako jakéhosi tribuna, alespoň tak vystupoval. A delegáti ho také tak uctívali.

Kandidát německé sociální demokracie na kancléře Martin Schulz na mimořádném sjezdu SPD tvrdě kritizoval vlády ve Spojených státech, Turecku, Maďarsku a Polsku.

“Jako šéf Evropského parlamentu jsem učinil řadu zkušeností, jak tito nepřátelé svobody pracují, každý den se snaží o kousek dále posunout hranici, každý den prolomit další tabu,” uvedl Schulz.

“Schulz je falešný pokrytec – on vždy hlasoval proti zastavení jednání s Tureckem o vstupu do EU. Schulz vždy systematicky hlasoval v Evropském parlamentu proti svobodě a demokracii a omezoval opozici,” říká Petr Mach.

“Schulz se vždy bratřil s Merkelovou, jeho strana je s ní v koalici jak v německé vládě, tak v EU. Nedovedu si představit smysluplné pokračování členství České republiky v EU, jestli se tento socialistický eurofanatik stane německým kancléřem,” kritizuje Schulze Petr Mach.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru