Italskou reportérku společně se štábem napadli v přímém přenosu migranti

Noviny Il Giornale priniesli šokujúce video z priameho prenosu programu Matrix talianskej televízie Canale 5, v ktorom bola novinárka Francesca Parisella spolu so štábom napadnutá africkými migrantmi priamo počas vysielania reportáže.

Incident sa odohral minulý týždeň v stredu pred polnocou na železničnej stanici Roma Termini, ktorú migranti premenili na migrantský tábor s noclahárňou. Parisella vysielala reportáž o ceste afrických migrantov do Milána a odtiaľ do severnejších krajín Európy.

Reportáž sa začína pred železničnou stanicou a ukazuje viacero migrantov spiacich na kartónoch, ako sú prikrytí dekami. Novinárka spomína dobrovoľníkov, ktorí im tam priniesli jedlo. V tom sa nečakane obraz vyšmykne a Francesca začne kričať: „Napadli nás, Nicola. Napadli nás!“ Nasledujú ďalšie slová už mimo kamery: „Čo chcete? Čo chcete? Nie ste normální!“ Potom už len počuť mrazivé výkriky a priame vysielanie zo železničnej stanice sa preruší. Televízne štúdio zostane nachvíľku paralyzované strachom, neskôr hlavný moderátor Nicola Porro nervózne žiada, aby niekto zavolal políciu a aby pomohli dostať Francescu preč zo stanice.

Celé video s anglickými titulkami si môžte pozrieť tu:

Novinárku a kameramana (okrem samotnej kamery) nakoniec zachránil taxikár Roberto, ktorému sa Parisella verejne poďakovala za záchranu života.

Polícia potvrdila, že jedným z útočníkov bol 37-ročný migrant z Pobrežia Slonoviny, ktorý mal byť deportovaný ešte v septembri minulého roku.

(KPa, hs.sk, Foto: hs.sk)

Přejít nahoru