Mladá muslimka vyrostla ve Švédsku, které ji nyní utlačuje

Sociálními sítěmi se šíří video mladé švédské muslimky, která si stěžuje na údajný útlak ze strany švédských institucí. Nelíbí se jí, že ve škole musí v jedné lavici sedět s opačným pohlavím nebo že si lékaři za důvod nedostatku vitaminu D v jejím těle dovolí označit nošení hidžábu. Dívka přitom zanechává jasný odkaz: Žít západním životním stylem a promarnit svůj život na demokratickou ideologii odmítám!

Video s názvem Proč podporuji islám, zpráva od muslimské mládeže ze Švédska zobrazuje 15-leté, v hidžáb zahalené, muslimské dívka Sáru, které vysvětluje, proč si chce zachovat islámskou identitu a nepodvolil se sekulárním (nenáboženských) hodnotám Západu. Sára tvrdí, že ve Švédsku žije 8 let a celou dobu čelí útokům a ponižování, protože je muslimka.

“Ve škole dostávám každý den dávky sekulárních idejí od učitelů, kteří se snaží změnit mou identitu. Nutí mě sedět vedle opačného pohlaví … Musíme se dokonce dívat na dokumenty a filmy o mladých muslimech, kteří se stali šťastnými, když přijali sekulární hodnoty, “tvrdí dívka na začátku videa. Švédské školství se podle Sáry snaží ukázat, že se má podřídit a její způsob života je zpátečnický. “Dokonce i když jdu k lékařům, tak mi tvrdí, že důvodem mé nemoci je moje oblečení. Například když mám nedostatek vitaminu D, lékaři říkají, že problémem je můj hidžáb, že se příliš zahaluje, “stěžuje si mladá muslimka na údajnou snahu ničit její tradice ze strany švédských lékařů.

Několik studií přitom potvrdily, že muslimky zahalené v hidžáb mají oproti jiným ženám nedostatek vitaminu D, který tělo získává díky slunečnímu záření.

Sára je však přesvědčena, že švédští učitelé, lékaři a státní pracovníci omezují její osobní svobodu. “Snažíte se nás, muslimskou mládež, odvrátit od islámu,” obviňuje Švédů a dodává, že sekulární hodnoty selhaly a zničili společnost. “Ne, já odmítám žít západním životním stylem. Odmítám promarnit svůj život na demokratickou ideologii, která nikdy nezaručí bezpečnost a pouze ničí přicházející generaci, “dodává Sára rozhodně.

Video pravděpodobně vzniklo pod hlavičkou radikální islamistické organizace Hizb ut-Tahrir. Na jeho konci se totiž objeví reklama na mezinárodní konferenci, kterou Hizb ut-Tahrir nedávno organizoval. Konference pro ženy s názvem Muslimská mládež: Průkopníci skutečné změny se 7. května provedla současně ve třech zemích, přičemž jejím cílem bylo bojovat proti “globální strategii sekulárních vlád a mezinárodních organizací na získání muslimské mládeže pro sekulární-liberální způsob života”.

Hizb ut-Tahrir je mezinárodní panislamská politická organizace. Jejím cílem je sjednotit všechny muslimské země pod vlajkou jakéhosi Islámského státu nebo kalifátu. Organizace je velmi aktivní na Západě, zejména ve Velké Británii.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru