Romové budou dostávat více než 14 tisíc korun měsíčně za hlídkování

Európska Únia nám zase určila, kam môžeme použiť peniaze, ktoré tam posielame. Tento krát ide o našich 12 miliónov eur, ktoré použijeme na Rómske hliadky. Projekt sa po pauze opäť vracia a bude tu minimálne 3 roky. Rómovia budú hliadkovať vo svojich osadách a obciach za finančnú odmenu 561€ mesačne v čistom + paušálne náhrady na zaškolenie 140€.

Aká však bude efektívnosť týchto hliadok v realite? Zo skúsenosti vieme, že tieto hliadky niesu vôbec funkčné. Všetci dobre vieme, aké zvyky má toto etnikum, a ako sa správa voči slušným ľudom na Slovensku. Nemôžeme byť naivní a veriť, že keď dáme asociálom právomoc a peniaze, že sa niečo zmení. V Trebišove tieto Rómske hliadky dokonca asistovali svojim rómskym priateľom pri krádeži dreva. Keďže tie hliadky slúžia, ako predĺžená ruka polície a majú nahlasovať trestnú činnosť, využili to pre svoj prospech a kryjú tak zločiny svojich ľudí. Niečo podobné, ako naši vládni politici, len v malom.

Takže kým štát podporí tento nezmysel, ktorý nefunguje, ba dokonca ešte viac škodí a matky s deťmi poberajú smiešnu materskú. Rómovia sa budú prechádzať s cigaretou v ústach po svojej osade za 561€ mesačne s pocitom hrdinov. Samozrejme určite uvidíme reportáž v TV, ako perfektne im to ide a koľkým trestným činom zabránili. Realita však bude taká, že 12 miliónov eur, bolo opäť minutých zbytočne.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru