Syrský uprchlík v Saarbrückenu zabil pracovníka Červeného kříže

27letý Syřan byl zatčen poté, co bodnul psychologa Červeného kříže, který pomáhal trumatizovaným uprchlíkům terapií a poradenstvím.

Nejmenovaný podezřelý, který se také zranil, byl zatčen krátce po útoku v Saarbrückenu, poblíž francouzské hranice, a poté byl hospitalizován, uvedla policie.

Obětí byl psycholog, který pracoval s traumatizovanými uprchlíky, uvedl německý Červený kříž.

Podle policie se podezřelý dostal do sporu během seance s 30tiletým psychologem a bodl ho nožem. Psycholog zemřel na zranění v nemocnici. Důvod konfliktu je stále nejasný, ale policie uvedla, že vyloučila terorismus.

Podle Die Welt psycholog se do Německa přistěhoval z Iráku v roce 2005. Iráčan Musaab al-T., ukončil bakalářské studium psychologie v Saarbrückenu a získal magisterský titul.

“Narodil jsem se a vyrostl ve válce,” řekl Musaab al-T. minulý rok pro Saarbrücker Zeitung.

„Zločinem jsem zděšen a šokován,” komentoval prezident německého Červeného kříže Rudolf Seiters.

“Celý německý Červený kříž truchlí pro výborného pracovníka,” dodal Seitters, “sympatizujeme s rodinnými příslušníky.”

Mluvčí Červeného kříže uvedl, že je vždy nebezpečné pracovat s lidmi pocházejícími ze zemí, kde se bojuje. Červený kříž má v Sársku asi 2.500 zaměstnanců na plný úvazek a více než 6.000 dobrovolníků.

Německo přijalo od roku 2015 více než jeden milion uchazečů o azyl, z nichž polovina pochází ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru