Ukrajina

Šéf ukrajinského parlamentu: Vím, kdy a proč na nás Rusko zaútočí!

K Velkým kombinátorům v Kyjevě se ohledně „ruské agrese“ proti Ukrajině se připojil i předseda Nejvyšší rady Andrej Parubij.

Věří totiž, že výstavba plynovodu „Nord Stream-2“ by mohla dát podnět k invazi ruské armády na Ukrajinu. Uvedl to na tiskové konferenci v Kyjevě, napsal „Obozrevatel“.

Parubij označil plynovod jako „moderní ruskou energetickou zbraň“, pro Ukrajinu nebezpečnou, a to nejen z politického hlediska, ale také z hlediska bezpečnosti.

„Rusko se pak nebude váhat nad masivní invazí na Ukrajinu, když na našem území nebude významná přítomnost systému přepravy plynu, podle nějž Rusko dodává plyn na západoevropský trh,“ řekl předseda parlamentu. Takže vlastně už ví, kdy Rusko na Ukrajinu zaútočí – v okamžiku dokončení plynovodu „Nord Stream-2“ (jeho dokoncení se plánuje v roce 2019, takže už i my víme, kdy se Rusko vrhne na Ukrajinu – pozn.red.).

Navíc Parubij uvedl, že zahájením provozu plynovodu bude dále Moskva získávat „obrovské finanční prostředky“, které mohou být vynaloženy na vojenské operace v Sýrii a na Ukrajině.

(KPa, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru