Švédsko hlásí už 61 no-go zón! Situace v zemi je velmi špatná

Švédsky policajný šéf Dan Eliasson predložil v týchto dňoch správu, z ktorej vyplýva, že bezpečnostná situácia vo Švédsku sa nielen exponenciálne zhoršuje, ale postupne sa stáva nezvládateľnou.

Z najnovšej Správy o problémových oblastiach krajiny, ktorú v týchto dňoch na tlačovej konferencii predložil švédsky policajný šéf Dan Eliasson, vyplýva, že za posledný rok stúpol počet no-go zón vo Švédsku až na 61 a mnoho už existujúcich no-go zón sa rozrástlo. Zo správy vyplýva, že okrem 61 no-go zón je vo Švédsku ďalších 23 oblastí, ktoré sú považované úradmi za „obzvlášť zraniteľné“ (a môžu sa kedykoľvek premeniť na no-go zóny), 6 oblastí, ktoré sú považované za „rizikové“ (teda tie, u ktorých je vysoké riziko, že sa stanú obzvlášť zraniteľné) a 32 oblastí, ktoré sú zraniteľné. Ide o obrovský nárast, keďže rovnaká správa z roku 2015 uvádzala 53 no-go zón a 15 oblastí považovaných za obzvlášť zraniteľné. Za rok teda v tejto krajine vzniklo 8 no-go zón (a to v mestách ako Boras, Göteborg, Štokholm, Uppsala, Landskrona a Malmö). Správa ďalej obsahuje štatistiky, ktoré hovoria, že v týchto 61 no-go zónch sa nachádza cca 5000 zločincov a viac ako 200 zločineckých sietí. Ide teda o obrovský medziročný nárast zločinnosti.

O zúfalej bezpečnostnej situácii vo Švédsku svedčí aj vyjadrenie samotného policajného šéfa, ktorý na tlačovej konferencii okrem vyššie spomínaných štatistík doslova povedal: „Polícia už nie je schopná riešiť situáciu vlastnými silami. Zvládnuť sa to dá len spoločným úsilím celej spolčnosti.“ Eliasson doslova prosil ľudí, organizácie, hercov a všetky „dobré sily“ v krajine: „Pomôžte nám, pomôžte nám! Musíme mať obce a mestá pod kontrolou, dnes sa pre to robí veľa, no musíme sa dať ešte viac dohromady a zvrátiť tento trend.“

Situácia sa v tejto severskej krajine kvôli migrantom teda pomaly dostáva už do bodu, kedy začína byť bezbranná aj samotná polícia a hrozí otvorený vznik občianskej vojny medzi domácim obyvateľstvom a migrantmi. Teda do bodu, odkiaľ už niet návratu. Z krajiny, kam niekedy chcelo kvôli bezpečnosti, čistote a životnému štandardu emigrovať množstvo Európanov, sa teda za pár desaťročí stala multikultúrna krajina zmietajúca sa v násilí, ktoré ale ešte stále nedosiahlo svojho vrcholu, pretože švédski politici sú rozhodnutí aj naďalej prijímať tisícky nových moslimských migrantov. Zdá sa teda, že nepokoje a občianska vojna sa nakoniec stanú v tejto krajine nevyhnutnosťou. No podobný osud nečaká len Švédsko, ale aj celú zapadnú Európu, nevynímajúc Nemecko, ktoré síce začalo so svojou multikulti politikou neskôr, no o to agresívnejšie a len za jediný rok si na svoje územie pustilo viac ako 1,5 milióna moslimských migrantov.

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru