Donald Trump

Americký senátor odhalil, kdo ve skutečnosti vede USA

Americký senátor z Virginie za republikánsku stranu Richard Black sa v rozhovore pre televíziu RT International venoval americkým sankciám voči Rusku. Za všetko podľa neho nesie zodpovednosť tzv. “Deep State” , teda “sily v pozadí”(oligarchovia, korporácie), ktoré riadia väčšinu politikov v americkom kongrese. Prezident Donald Trump je voči nim bezmocný.

Richard Black na začiatku rozhovoru odpovedal na otázku, prečo americký prezident Donald Trump podpísal zákon o sankciách voči Rusku aj keď s ním nesúhlasil. Podľa Blacka nemal inú možnosť, keďže zákon by neskôr vstúpil do platnosti aj bez jeho podpisu.

Americký senátor tento zákon podobne ako Donald Trump považuje za zlý, konfrontačný a zasahuje do medzinárodných vzťahov bezprecedentným spôsobom.

Kongresmani Spojených štátov podľa neho zahájili obchodnú vojnu:

“To čo robia je snaha zastaviť plynový projekt Nord stream 2, ktorý poskytuje zemný plyn z Ruska, ktorý ide do Nemecka a odtiaľ do ďalších miest.”

Tento projekt má navýšiť objem plynu, ktorý už prúdi do Európy z Ruska no sily v pozadí amerických politikov chcú tento projekt zablokovať a do Európy dovážať svoj drahý skvapalnený zemný plyn.

Senátor tvrdí, že z týchto sankcií nebude mať prospech takmer nikto, samozrejme okrem “skupiny ľudí” v pozadí. Richard Black túto skupinu nazýva “Deep State” teda v preklade akýsi “štát v štáte”, alebo “skrytý štát”.

Black menoval dokonca aj konkrétneho človeka, ktorý je “členom” tejto skupiny a to známeho miliardára Georga Sorosa. Ľudia ako Soros podľa neho zarábajú obrovské sumy peňazí z trhu so zbraňami a vytváraním chaosu v rôznych krajinách a potom v nich skupujú rôzne priemyselné podniky za zlomok peňazí.

Podľa Blacka, toto nie je to, čo chcel americký prezident Donald Trump podporovať, keď kandidoval za prezidenta: “Nemyslím si, že toto je v jeho srdci, ale myslím, že je k tomu donútený, týmto Deep State, týmito oligarchami, ktorí vládnu svetu a kontrolujú drogy, kontrolujú ropu a profity z vojen,” tvrdí americký senátor.

Títo oligarchovia v pozadí konajú vo svoj prospech a nie v prospech bežných ľudí. Richard Black však verí, že Donald Trump bude robiť veci v prospech ľudí aj napriek tomu, že “Deep State” je veľmi silná entita a kontroluje mnoho hlasov v americkom kongrese.

Na video se můžete podívat zde:

(KPa, hs.sk, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru