Mít děti je škodlivější, než mít auto, „zjistili“ švédští vědci

Triedenie odpadu a obmedzenie ciest autom – to je určite dobré. Ale najúčinnejšia rada pre každého, kto chce znížiť škodlivý vplyv na životné prostredie – je nemať deti. Toto je zistenie výskumníkov z univerzity v Lunde. V najnovšej štúdii uvádzajú najúčinnejšie opatrenia, ktoré môže urobiť každý, kto chce znížiť emisie oxidu uhličitého do atmosféry.

Títo vedci zostavili zoznam štyroch najúčinnejších domácich opatrení na zníženie našej uhlíkovej stopy – tie zahŕňajú: výživa založená na rastlinnej báze, menej letov a menej výletov autom. Ale zďaleka najväčším lídrom medzi dostupnými spôsobmi, akými sa môžeme postarať o prírodu, je, ako sa neskôr ukázalo, rozhodnutie nemať deti. Toto opatrenie je 20 krát účinnejšie ako po nej druhý najlepší bod každodennej starostlivosti o prírodu.

To je názorný príklad degenerácie a nebezpečnosti „ochranárov a zelených“ pre spoločnosť. Rozumné spôsoby ochrany prírody sú málo, nastupuje choromyselnosť – účel je zrejmý – treba nechať vymrieť pôvodné európske obyvateľstvo, aby mali kde žiť príchodzí.

(KPa, skn.cz, Foto: skn.cz)

Přejít nahoru