Trump o Clintonové: “Hillary je největším „lůzrem“ v historii!”

Prezident Spojených států Donald Trump v sobotu označil svoji oponentku ve volbách do roku 2016 Hillary Clintonovou „lůzrem”a vyzval ji, aby znovu kandidovala na post hlavy státu.

„Zlomená Hillary Clintonová je nejhorší (a největší) lůzr všech dob. Nemůže se zastavit, což je dobré pro republikánskou stranu. Hillary, žij svůj život a zkus to znovu za tři roky!” napsal Trump na Twitteru.

Clintonová, demokratická kandidátka byla favoritem amerických prezidentských voleb v roce 2016 voleb, ale překvapivě prohrála s Trumpem.

Předtím publikace Mother Jones zveřejnila rozhovor s Clintonovou, která tvrdí, že má „spoustu otázek ohledně legitimity” posledních prezidentských voleb ve Spojených státech.

Spory mezi oběma kandidáty v průběhu voleb pokračovaly i poté, co je vyhrál Donald Trump. Hillary Clintonová a demokraté se s výsledkem nesmířili a rozjeli kampaň „russiagate“, podle níž nejenže Rusko údajně zasahovalo do voleb, ale také se s Trumpem spiklo, aby poškodilo americkou demokracii. V současné době usilují demokraté v Kongresu o zahájení obžaloby prezidenta (impeachment). Na druhé straně ani Clintonová a demokraté nemusí z celého “ruského případu” vyjít bez těžkých šrámů.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru