Trump šíří protimuslimská videa na Twitteru!

Prezident Donald Trump, který dává přednost komunikaci s krajany a světovým společenstvím přes Twitter, nyní popudil řadu amerických médií.

Na své stránky na sociální síti totiž umístil tři protimuslimská videa z účtu vůdkyně krajně pravicové nacionalistické strany „Britain First“ („Především Británie“) Jaydy Fransenové.

Na prvním videu nazvaném „Muslimský migrant bije holandského chlapce na berlích!” je zachycen incident, kdy mladý muž v lehkém tričku přijde k vrstevníkovi, obejme ho a předstírá, že chce být s ním fotografován. Brzy však náhle ustoupí pár kroků a vrhne se na chlapce na berlích. A pak ho  zasype údery a kopy, a svalí soupeře na trávu.

Ve druhém videu s názvem „Muslim zničí sochu Panny Marie“, mladíci, údajně muslimové, nejprve mluví arabsky, pak s výkřiky „Allahu Akbar!“ jeden z nich rozbíje sochu o zem. Video trvá méně než půl minuty.

V závěrečném videu, které se z nějakého neznámého důvodu rozhodl prezident USA sdílet se ukazuje, jak skupina neidentifikovaných mladších osob vydává divoké výkřiky a za zvuku střelby shodí teenagera ze střechy budovy. Video je nazvané „Islámská mafie shazuje teenagera ze střechy a na smrt”.

Jak uvádí televizní kanál CNN, americký prezident na své stránce na Twitteru často dělá výlohu provokativním záznamům. Až do dnešního dne se však Trump nikdy nesdílel s účastníky tak otevřené příspěvky s výrazně protimuslimským zabarvením.

Fransenová poděkovala Trumpovi na Twitteru za zveřejnění svých zpráv. “Chraň Bůh Trumpa, chraň Bůh Ameriku,” napsala.

Je přitom pozoruhodné, že sám Twitter, který jinak cenzuruje nenávistné či rasistické účty, komentoval Trumpem zveřejněná videa slovy, že jde o „mediální soubory delikátního charakteru“.

(JRu, prvnizpravy.cz)

Přejít nahoru