Šokující odhalení a fraška: “Ruský reportér se dostal do nemocnice, kde leží “otrávený špion” Skripal!”

Ruský agresor nedrieme! Do nemocnice v dnes už svetoznámom britskom zapadákove Salisbury, kde je hospitalizovaný bývalý dvojitý agent Sergej Skripaľ, ktorý bol údajne otrávený smrtiacou látkou (a napriek tomu žije a rýchlo sa uzdravuje) sa infiltroval filmový štáb ruskej televíznej stanice REN TV a nakrútil tam šokujúcu reportáž.

Prvé, čo šokovalo samotného reportéra, bolo to, že sa mu bezproblémovo podarilo dostať sa do nemocnice, kde sa, podľa západných politikov a médií, nachádza človek otrávený bojovou látkou a ktorý by mohol ohroziť veľký počet ľudí. Teda v nemocnici by mali platiť mimoriadne prísne pravidla a mali byť uskutočnené závažné bezpečnostné a medicínske opatrenia. Ako zistil ruský reportér, v tejto nemocnice nie je ani prvé, ani druhé.

Prenikol dovnútra budovy – celkom pokojne, nik ho nezastavil, žiadne kontroly. A to je prísne strážená nemocnica, kde leží otrávený špión, pri kontakte s ktorým by mohli byť nebezpečnou látkou ohrozené desiatky nevinných civilistov? Zastavil sa pred dverami, ktoré vyzerajú, ako  „bezpečne zatvorené“. Je to oddelenie mikrobiológie, kde sa nachádza Skripaľ.

Tvári sa, že napätie stúpa: „Toto sú, pravdepodobne, dvere, za ktorými sa nachádza Sergej Skripaľ. Je na nich nápis: „Nevstupujte. Udržujte odstup! Toto je jediná obrana Veľkej Británie pred jedom Novičok,“ ironizuje reportér. Pointa je v tom, že nápis preložil, povedzme, svojsky: na dverách je napísané „Pozor, klzká podlaha“ /ako v starom vtipe o padajúcej omietke/. Toto sú dvere, ktoré chránia celý svet pred nebezpečnou nákazou?..

Reportér sa prechádza po priestoroch nemocnice a čuduje sa, že tam nie sú prísne opatrenia, nie sú tabuľky upozorňujúce na nebezpečenstvo nákazy, nechápe, prečo personál nenosí ochranné oblečenie, na stenách vidí veľa detských obrázkov: žeby Briti takto riskovali so zdravím nevinných detí?!.. „Je tu veľa detských obrázkov, automatov na kávu a veľa zatvorených dverí,“ sumarizuje ruský reportér.

Políciu nevidno, okrem dvoch príslušníkov hliadky, ktorých stretol na chodbe. Na otázku o zdravotnom stave Skripaľa nevedeli odpovedať, iba pokrčili ramenami a odišli preč. Žiadne otázky… Avšak o pár minút sa predsa objavila ochranka, ktorá už nebola taká zdvorilá. Donútili reportéra, aby vymazali videozáznam, ktorý nakrútili, ale kameraman dokázal schovať technickú kópiu, ktorú spracovala a odvysielala ruská televízia Ren TV, preto kvalita nahrávky nie je tá najlepšia.

Reportér poukazuje na čudné nezhody. „Hrôzostrašní“ ochrankári sa objavili až o štvrť hodiny, privolali policajtov, ktorí však zasa nemali žiadne otázky a vôbec sa nezaujímali o ruský filmový štáb. Vedenie mesta chce zdemolovať reštauráciu a piváreň, kde sedeli Skripaľovci pred /alebo počas?/ otrávenia, a taktiež aj ich dom. Tunajší obyvatelia sa boja približovať k inkriminovanej reštaurácii a domu Skripaľovcov, aby sa nenakazili, ale v nemocnici, kde vyše mesiaca ležala dvojica „otrávená prudko jedovatou látkou“, lekári a zdravotné sestry defilujú v bežnom oblečení, neboja sa otravy.

Reportér uvádza, že Júliu Skripaľovu odviezli na vojenskú základňu a nepúšťajú k nej nikoho. Jej „strážcovia“ pre média „tlmočia“ jej slová, ale to vôbec nemusia byť jej slová. Nič nevie čo chce a čo nechce. Jednoducho ju odrezali od sveta. Prečo? Reportér je presvedčený, že sa po uzdravení presne takisto zmizne aj jej otec Sergej Skripaľ. Britské úrady k nim nikoho nepustia, pretože by riskovali, že sa prevalí celá fraška, ktorú rozohral Londýn.

(JRu, hlavnespravy.sk)

Přejít nahoru