Nezanechávajte nás kultúre smrti! prosia veriaci v Anglicku miestnu katolícku cirkev

Pred pár dňami sme priniesli článok o otvorenom liste synovca význačného nemeckého katolíckeho filozofa Dietricha von Hildebranda (1889-1977) adresovaného biskupom Anglicka a Walsu. Portál Lifesitenew.com priniesol ďalšie ostré kritické stanovisko ohľadne nepochopiteľného postoja vedúcich predstaviteľov katolíckej cirkvi v UK, zverejnila v otvorenom liste kresťanka Clara Short. Sú to už dlhé roky čo pápež Ján Pavol II použil termín „kultúra smrti“. Dnes britskí kresťania apelujú na vedúcich predstaviteľov Cirkvi: „Nezanechávajte nás kultúre smrti!“ Tak by sa dalo zhrnúť posolstvo uvedeného otvoreného listu.

„Čítala som vaše vyjadrenie ohľadne prípadu Alfieho Evansa neveriacky a s hlbokým smútkom. Mala som pocit, že ste sa postavili na stranu kultúry smrti, ktorá prevláda v dnešnej spoločnosti, než aby ste bránili evanjeliové hodnoty života, nádeje, lásky a milosrdenstva.V tomto liste sa chcem zamerať na niektoré z vecí, ktoré ste povedali a pokúsiť sa zistiť podstatu vecí, pre ktorú ste sa rozhodli postaviť na stranu nemocnice, než na stranu Alfieho a jeho rodičov „píše Clara Short a pýta sa kardinála:

„Viete o strašnom zanedbávaní starostlivosti, ktorému bol Alfie v nemocnici vystavený?“

Short kardinála informuje o dôkazoch, ktoré rodina Alfieho Evansa zverejnila ešte počas Alfieho života a ktoré dokumentujú zanedbávanie starostlivosti  zo strany nemocnice. (rany, popáleniny na tele dieťaťa, šatstvo premočené od moču, špinavé hadičky… atď) Tieto fotky sa počas celého procesu stali verejne medializovanými.

K obrane nemocnice, za ktorú sa postavil kardinál Short uvádza:

„Alder Hey má jednu z najhorších reputácií nemocnice s akou som sa kedy stretla. Ako chlapec pochádzajúci z Liverpoolu, by som si myslela, že budete dobre informovaný o tejto povesti.“

„To Vám žiadny z poradcov o tom nepovedal? Vedeli ste, že jediný dôvod prečo Alfie dostal kyslík a jedlo deň po tom ako bol extubovaný, bol ten, že jeho otec Tom pohrozil sťažnosťou, pretože protokol smrti schválený sudcom Haydenom nehovoril o zbavení kyslíku ani pozastavení výživy? Naozaj ste o ničom z toho nevedeli? Hovorila som s ľuďmi ktorí boli prítomní v súdnej sieni, keď bol nad Alfiem vynesený rozsudok smrti a tí mi povedali, že ešte nikdy nemali také blízke a hrozné stretnutie s kultúrou smrti,“ pokračuje Short.

„Naozaj úprimne dúfam, že ste neboli správne informovaný o situácii v Alder Hey, pretože ak áno a predsa ste sa rozhodli podporiť ju, bol by to omnoho väčší a znepokojujúci problém.“

Short ďalej pokračuje: „A čo škandál v Alder Hey z roku 1999, kedy boli deťom, ktoré zomreli v nemocnici odoberané orgány? Pracovníci nemocnice takisto zhromaždili a uchovávali 400 ľudských plodov z nemocníc zo severozápadného Anglicka. Nevedeli ste o tom?

A čo škandál z roku 2003, kedy Alder Hey odstránila 5-ročnej Amy Enright thymus počas operácie srdca? Jej rodičia zistili, že thymus bol „komerčne vymenený alebo predaný“ nemocnicou s farmaceutickou spoločnosťou za účelom získania vybavenia nemocnice. Alder Hey odstránil a predal časť tela žijúceho dieťaťa. Ani o tomto ste nevedeli?

Toto všetko boli titulky správ po celé desaťročia, čo ma vedie k domnienke, že ste si boli vedomý povesti nemocnice Alder Hey,“ píše autorka otvoreného listu.

„Toto je jedna z najviac znepokojujúcich vecí aké som kedy počula od kardinála. Ako je možné, že katolícky kardinál sa postaví na stranu tých, ktorí zbavili rodičov akejkoľvek rodičovskej autority, aby mohli legálne ukončiť život dieťaťa?

Ako matka 3 detí, vidím, že nemáte žiadnu snahu obraňovať moje rodičovské práva, ktorých ma štát čím ďalej tým viac zbavuje. Je čím ďalej tým viac viditeľné, že ste celkom spokojne obetovali Alfieho Evansa a jeho rodičov na oltár politickej korektnosti, než aby ste sa postavili zoči voči stále viac totalitárskemu štátu.

Ľudia po celej Británii teraz vedú diskusie koľko moci má nad nimi štát. Nastal čas kedy sa musíte rozhodnúť či je stále vhodné aby ste sa pokúšali vyjsť so štátom alebo je čas postaviť sa proti nemu. Nemôžete urobiť obidve veci a nemôžete neurobiť nič.“

Clara Short končí list slovami:

„Ak ste naozaj nevedeli veci, ktoré som popísala v tomto liste, tak objasňujúce vyjadrenie alebo ospravedlnenie Alfieho rodine by nebolo na škodu.

Ale ak ste to vedeli a zatvorili ste oči nad rodičmi, ktorí boli zabavení svojich rodičovských práv, aby štát mohol zavraždiť ich dieťa, prosím Vás kardinál Nichols, aby ste si uvedomili kto ste. Ste tu ako Boží služobník, ktorý má viesť ľud UK v boji proti tomuto veľkému zlu, ktoré preniklo do našej kultúry a snaží sa nás obrať o našu ľudskú dôstojnosť. Nie ste tu preto, aby ste ohrozovali vieru robením kompromisov s establišmentom, alebo preto, aby ste sledovali svoje vlastné ambície.

Odpustite mi, že to hovorím, ale ak nie ste schopný, alebo nechcete nás viesť v tomto boji, potom musíte odovzdať pastiersku palicu niekomu, kto bude, pretože sa nachádzame v krízovom bode.“

(hlavnespravy.sk, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru