Britský ministr obrany obvinil Rusko z otravy ženy v Amesbury!

Toto obvinění, jak naznačuje publikace, je dalším kolem verbální války vedené Londýnem proti Moskvě v souvislosti s případem Skripal. Deník se ani neunavuje ale aspoň poznamenat, že bez jakýchkoliv důkazů, které by obvinění Ruska podpořilo.

 

Britský ministr obrany Gavin Williamson obvinil Rusko ze smrti britské občanky, která, pravděpodobně náhodně, byla zasažena nervově-paralytickou látky látkou odhozenou po pokusu o vraždu bývalého ruského dvojtého agenta Sergeje Skripala, uvedly Financial Times.

Šéf ministerstva obrany, který mluvil s britskými poslanci, prohlásil: „Jednoduchá skutečnost spočívá v tom, že se Rusko na britské půdě dopustilo útoku, který způsobil smrt britského občana.“

Toto prohlášení Williamson je dalším kolem zhoršené války slov mezi Londýnem a Moskvou v souvislosti s otravou Sergeje Skripala a jeho dcery Julie nervově-paralytickou látkou „Novičok“. K čemuž došlo v březnu tohoto roku v Salisbury, uvedla publikace.

44Letá Dona Sturgessová zemřela tuto neděli týden poté, co se její zdraví prudce zhoršilo ve městě Amesbury. Po smrti Britky bylo zahájeno šetření případu vraždy.

Ačkoli britští vládní činitelé uvedli že Williamson zašel příliš daleko, když obvinil Rusko ze smrti Sturgessové, ale v případě, Londýn bude stále připisovat zabití Kremlu, bude se muset Velká Británie vypořádat s diplomatickými důsledky tohoto kroku, poukázal článek.

A noviny připomněly, že v březnu letošního roku více než 20 západoevropských zemí ukázalo, že podporuje Británii a vyhostilo z jejich území více než 150 ruských diplomatů. Rusko, které razantně odmítá účast na pokusu o vraždu Skripalových, odpovědělo vyhostěním stejného počtu zahraničních diplomatů.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru