Nafukovací hrad zabíjel. Zemřela čtyřletá dívka

„Právě jsem viděla tu nejhorší věc v mém životě. Skákací hrad na pláži vybuchl a dítě, které v něm bylo, bylo katapultováno do výšky asi šesti metrů. Prosím, nedovolte svým dětem chodit do skákacích hradů v tomto horku,“ citoval britský list The Guardian Longshawovou.

Druhá svědkyně, Sarah Allardová, prý slyšela hlasitou ránu, když skákací hrad „vybuchl“ a vymrštil malou dívku šest metrů do vzduchu.

Než přijeli záchranáři, dívku se podle Allardové snažil oživit plavčík. „Hodně lidí nevědělo, co se stalo,“ uvedla Allardová pro server Sky News. „Bylo to příšerně zoufalé a smutné.“

Podle mluvčí Ambulantní služby východní Anglie (EEAST) záchranářům z místa nehody volalo více než deset lidí. „Vyslali jsme tam několik našich jednotek, první byla na místě během čtyř minut. Dívka byla vážně zraněná a měla srdeční zástavu. Převezli jsme ji do nemocnice Jamese Pageta. Bohužel i přes veškerou snahu a zákroky byla prohlášena za mrtvou,“ uvedla mluvčí EEAST.

Policisté uzavřeli část pláže, kde došlo k incidentu, aby mohli vyšetřovat jeho příčinu. Na pláži se v osudný okamžik pohybovalo velké množství lidí, kteří si užívali teplého počasí, které v Británii v posledních dnech panuje.

(SCa, www.ceskoaktualne.cz, foto: AP)

Přejít nahoru