Během školního výletu dva Afghánci a Syřan znásilnili spolužáka

Případ se odehrál na třídním výletě krátce před  letními prázdninami. Učitelé, kteří byli jeho účastníky, nevěděli o ničem. Škola je známá tím, že na ní vládnou brutální poměry – žáci z rodin uprchlíků a cizinců jsou tam ve velké početní převaze.

Znásilněný  žák ze strachu před pomstou jeho trýznitelů neřekl učitelům a ani rodičům ani slovo o tom, co se mu stalo. Teprve po několika dnech se s tím svěřil jednomu příteli a ten informoval sociálního pracovníka a až potom se o brutálním znásilnění dozvěděla policie a vedení školy.

Desetiletý hlavní pachatel, Afghánec, byl již dlouhou dobu velmi problematickým a nadměrně agresivním žákem, se kterým si učitelé nevěděli rady. Totéž platilo i pro jeho dva jedenáctileté spolupachatele. Škola je známá tím, že žáci nemají respekt před učiteli, sprostě mluví nejen mezi sebou, ale i vůči učitelům. Mnozí žáci bezdůvodně nechodí do školy.

Policie o této věci neinformuje z důvodu ochrany obětí. Hlavní pachatel, který byl v škole považován za agresivního, pochází z Afghánistánu, dva spolupachatelé, kteří oběť obdrželi, pocházejí ze Sýrie a Afghánistánu. Oběť trpěla několik dní, přítel chlapce o tom informoval o několik dní později sociálního pracovníka, který informoval školskou správu, a ta zavolala  policii.

 

V poslední době se více učitelé přiznali médiím, že mají strach a špatný pocit, když jdou do školy, a že obavy před násilím mají dokonce i během vyučování.

Něco takového bylo před dvaceti lety v Německu nemyslitelné. Učitelé byli žáky respektování.

(prvnizpravy.cz, foto: Shutterstock)

Přejít nahoru