Sadiq Khan označil Donalda Trumpa: “Plakátový kluk pro rasisty”

Americký prezident přezdíval pana Chana za „katastrofu“ na Twitteru, když vysílal příspěvek od krajně pravicové aktivistky Katie Hopkinsové o násilné epidemii hlavního města. On také volal jej “národní hanba kdo zničí město Londýna”.

Původní příspěvek paní Hopkinsové nazval hlavní město “Bodavé-město” a “Khan’s Londonistan” vedle dvou snímků obrazovky s podrobnostmi o násilí.

Pan Khan v pondělí v centru Londýna odpověděl: „Je to na Donaldu Trumpovi, aby vysvětlil své tweety, ne pro mě, ale je pozoruhodné, že máte prezidenta USA, který zesiluje tweety krajně pravicového aktivisty a zesiluje rasistický tweet.”

“To je jedna z mých obav o Donalda Trumpa: je nyní vnímán jako plakátový kluk pro rasisty po celém světě, ať už jste rasista v této zemi, ať už jste rasista v Maďarsku, rasista v Itálii nebo rasista ve Francii.”

“Je to teď plakátový chlapec pro krajně pravicový pohyb a to by nám mělo způsobit velké obavy.”

Pan Khan pokračoval: „Je to na Donaldu Trumpovi, aby odpověděl na otázku, proč je posedlý mnou, proč zesiluje tweety pravicových aktivistů, proč zesiluje rasistické tweety.”

„Je mi jasné, že v této zemi je mnoho měst, která čelí obrovskému problému nárůstu násilné trestné činnosti, a to od roku 2014.”

(Reuters, ceskoaktualne.cz, foto: Reuters)

Přejít nahoru