Švédsko: Jen jedno usvědečení za 100 bombových útoků

Podle statistik Národní rady pro prevenci kriminality v loňském roce Švédsko zaznamenalo ohromující 257 zločinů „škodlivého ničení výbušninami“.

Bylo však vyřešeno jen několik případů.

„V policejní oblasti na jihu, mezi které patří mimo jiné Skåne a Blekinge, došlo v loňském roce k více než 100 výbuchům. Ale za jednu ze smrtí byl odsouzen pouze jeden člověk,“ hlásí Dagens Nyheter.

Policie věří, že většina bombových útoků je výsledkem války mezi organizovanými gangy, ale šokující nízká míra odbavení je údajně způsobena nedostatkem užitečných důkazů po výbuchu píše Infowars.

“Tady a teď ti nemůžu poskytnout přesnou postavu, ale vůle je velmi nízká,” řekl novinám Palle Nilsson, velitel operace Rimfrost ve Stockholmu.

“Existuje asi padesát zločineckých sítí s 30 až 40 násilnými jedinci, na které se zaměřujeme. Je to v podstatě stejná síť, která se také podílí na několika střelách za minulý rok. Jsou však obtížně dostupné.”

Nedávná detonace ve Stockholmu byla považována za jeden z nejmocnějších výbuchů, který zasáhl město v desetiletích, protože budovy a automobily byly v jedné z nejúžasnějších čtvrtí hlavního města těžce poškozeny.

Přejít nahoru