Matovič Hodinu otázok premenil na Hodinu urážok

Zase sa vyznamenal! V rámci zasadania NR SR už roky rokúce funguje tzv. Hodina otázok. V nich môže ktokoľvek z poslancov položiť otázku a dostane na ňu odpoveď. No občas sa táto 60 minútovka strhne sa hodinu vulgárností toho najtvrdšieho zrna. Predovšetkým vtedy, keď sa za mikrofónom objaví Matovič.

„Vy sa celý život schovávate za sukne žien, schovávali ste sa za sukňu mamičky, keď ste páchali daňové podvody, za sukňu babičky, keď ste sa snažili predať svoju firmu, za sukňu kamarátky, keď vám robila plagiát diplomovky, a teraz sa schovávate za sukňu vašej Pavlínky. (…) Prečo ste taký hlúpy?“ hovoril Blaha a označil jeho manželku za „bielu kobylu“. Dodajme, že v súvislosti so zmenkami Arca Investments za 600-tisíc eur, ktoré doposiaľ Matovič uspokojujúco nikomu nevysvetlil. A to ani, kde na to obyčajný človek, za akého sa Matovič pasuje, vzal. “Nikoho do toho nie je nič!,” nechal sa Matovič opakovane počuť.

Matovič odmieta, že by jeho manželku akokoľvek zvýhodňovali a vyplatili jej nejaké peniaze skôr. Na Blahove otázky reagoval prudko:„Teraz ste sa ukázali, že ste absolútny primitív. Nazvať moju manželku bielou kobylou dokáže len idiot vášho rozmeru.“ Potom premiér rozrozprával príbeh, ktorý mu vraj mailom poslal Blahov exspolužiak a mal symbolizovať absurditu, ktorú Blaha žiada.

„Opisoval mi tam situáciu, ako ste boli na nejakej skúške a celý šťastný, že ste ju urobili, išli ste si niečo popiť a potom ste išli okolo jednej záhrady a v nej bol nejaký baran. Vy ste preskočili a vraj ste mydlili toho barana. Povedzte mi, bolo by morálne, aby som ja po Slovensku šíril, že Blaha mydlil barana?“ pýtal sa Matovič s tým, že nabudúce by mal Blaha mať v ruke aspoň nejaký dôkaz o údajnom nemorálnom skutku.

Aby toho nebolo málo, Matovič si deň nato neodpustil primitívne nadávky na partnera Ivety Radičovej. Mariána Balázsa. Ten napísal komentár v Denníku N, v ktorom nazval jeho vládu „bez vízie a plánu“ a kritizoval, že „omnoho viac ako o utajovanom pláne na obnovu krajiny za miliardy vieme o Matovičových statusoch, Kollárových škandáloch a finančnej negramotnosti pani Pavlínky“. Matovič zareagoval statusom, v ktorom ho označil za „primitíva“ s tým, že sa v roku 2016 „silou-mocou tlačil na kandidátku OĽaNO“, na ktorú sa napokon nedostal. „Tento status by som nenapísal, ak by si dilinko neobtieral svoju papuľu do mojej Pavlínky… Zobral som to osobne,“ dodal Matovič.

Slováci vo svojich komentároch na Matovičovi za to nenechali ani nitku suchú. “Ježiši Kriste! To čo sa primitíva ste si zvolili? Zločinec Matovič by mal radšej držať tú svoju mafiánsku papuľu a mlčať…,” napísal Vlado. “Premier krajiny sa takto nesmie vyjadroval!!!Je to veľká hanba pre Slovensko!!!,” napísal ďalší. “Matovic je primitivny clovek, ktory to dokazal viac krat aj ked nebol premierom a ked je premierom, tak este viac to umocnuje lebo si mysli ze moze vsetko. Bláha sa múdro vyhol označiť Matelka za primitíva a idiota. Matelko sa vyfarbil sám. Ale čo ste si zvolili, to máte…,” reagoval diskutér s podpisom Matrtaj.

(SCa)

Přejít nahoru