Microsoft udělil patent na opětovné oživení mrtvých jako 3D „chatboty“

“Rozumí se, že chatbot by poté byl schopen simulovat lidskou konverzaci pomocí hlasových příkazů nebo textových chatů.”

Patent vysvětluje, že chatbotem může být historická postava, celebrita, přítel nebo příbuzný, nebo dokonce kopie „uživatele, který chatovacího robota vytváří / trénuje“.

Patent doslova vychází z epizody Black Mirror, dystopické série vytvořené Charlie Brookerem.

V epizodě s názvem Be Right Back je přítel mladé ženy jménem Ash zabit při autonehodě, ale rozhodne se ho přivést zpět v podobě technologie, která pomocí umělé inteligence napodobuje řečové vzorce, manýry a znalosti jejího milence.

Tento virtuální Ash je poté stažen do syntetického těla, ale žena se ho snaží přijmout jako náhradu za svého skutečného přítele a nakonec zamkne androida v podkroví.

“Budeme čím dál nebiologičtější do té míry, že bude dominovat nebiologická část a biologická část už nebude důležitá,” řekl Kurzweil. “Nebiologická část – strojová část – bude ve skutečnosti tak silná, že dokáže biologickou část zcela modelovat a porozumět jí.” Takže i kdyby tato biologická část zmizela, nemělo by to žádný vliv. “ Píše portál Summit News.

“Budeme mít také nebiologická těla – můžeme vytvářet těla pomocí nano technologie, můžeme vytvářet virtuální těla a virtuální realitu, ve kterých bude virtuální realita stejně realistická jako skutečná realita.” Virtuální těla budou stejně podrobná a přesvědčivá jako skutečná těla, “dodal.

Přejít nahoru