Muslimský duchovní Mahmood Madne: “Ve vakcínách na covid je vepřová želatina”

Madani dále uvedl, že vakcína bude muset být použita, pokud to bude nutné a nebude-li existovat žádná alternativa. Madani apeloval na muslimy ohledně šíření zmatku ohledně koronové vakcíny a řekl, že místo pověstí dávejte pozor na realitu … vakcíny jako Pfizer nebo Oxford … Řeknu vám, že islámští fundamentalisté zahájili debatu o otázce nebezpečnosti vakcíny. Společnost Fatwa byla vydána bombajskou akademií Raza Academy ohledně koronové vakcíny.

Zvyšování fronty proti zakladatelce Raza Academy Maulana Syed Noori Corona Vaccine se údajně ve vakcíně používá želatina z vepřového tuku. Spor se týká použití vepřové želatiny ve vakcíně. Který se používá k výrobě vakcín, ale mluvčí společností Pfizer, Moderna a AstraZeneca uvedli, že jejich vakcíny COVID-19 nepoužívají produkty vyrobené z vepřového masa. Ve středu se v Bombaji sešli vedoucí představitelé 9 muslimských organizací, včetně All India Jamiatul Ulema, Jamaat Ulema Ahle Sunnat, Anjuman Barkate Raza, All India Masjid Council, Darul Uloom Hanafia Rajvia a Raza Academy a rozhodli se, že si vyžádají názor odborníků vakcíny Covid jsou „halaal“ (islámské) nebo „haraam“ (neislámské) kvůli zprávám, že při přípravě těchto vakcín byla vydána vepřová želatina.

Islámští duchovní řekli, že se pak rozhodnou, zda požádají členy muslimské komunity v Indii, aby přijali vakcíny Covid, či nikoli. Muslimští učenci uvedli, že podle islámských zákonů není pro muslimy přípustná žádná vakcína obsahující vepřové maso. Ulemy říkaly, že žádná vakcína vyrobená z vepřové želatiny se nesmí podávat muslimům. Reagovali na zprávy, že čínská vakcína proti Covidům s názvem Sinovac pochází z vepřové želatiny a není pro muslimy přijatelná. Píše portál Indiatvnews.

Přejít nahoru