Mafiánska vláda zločinca Igora Matoviča by mala podať demisiu. OKAMŽITE!

Vláda nebezpečného psychopata, zločinca a mafiána Igora Matoviča by mala podať demisiu. Myslí si to 53 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre Rozhlas a televíziu Slovenska (RTVS) uskutočnila agentúra Median SK od 22. do 27. januára na reprezentatívnej vzorke 1 008 ľudí.

Demisiu vlády nechce iba 41 percent opýtaných a šesť percent sa nevedelo alebo nechcelo vyjadriť.

Prieskum ukázal, že až 51 percent respondentov by podporilo referendum o predčasných parlamentných voľbách a jednoznačne chcú hlavu mafiána a zločinca Matoviča spolu s jeho mafiánskou vládou. Proti referendu je iba 43 percent a šesť percent nevyjadrilo ani súhlasnú ani nesúhlasnú odpoveď. Na referende by sa podľa prieskumu zúčastnilo až 58 percent opýtaných, svoju účasť odmietlo iba 34 percent a osem percent sa nevyjadrilo.

Prieskum agentúry Median SK sa zameral aj na dôveryhodnosť politikov. Najväčšiu dôveru slovenských občanov na úrovni 70 percent má prezidentka Zuzana Čaputová. Za ňou nasledujú minister hospodárstva Richard Sulík (39%), predseda strany Hlas – sociálna demokracia Peter Pellegrini (39%) a minister zdravotníctva Marek Krajčí (38%). Päticu najdôveryhodnejších politikov uzatvára minister školstva Branislav Gröhling (38%). Igor Matovič sa umiestnil až na ôsmom mieste so ziskom iba 27 percent, Boris Kollár je dokonca až desiaty (21%).

Naopak, najvyššiu mieru nedôvery prejavili účastníci prieskumu lídrovi Kotlebovcov – Ľudovej strany Naše Slovensko Marianovi Kotlebovi (84%) pred predsedom Smeru – sociálnej demokracie Robertom Ficom (79%) a predsedom parlamentu Borisom Kollárom (73%).

(SCa)

Přejít nahoru