Rasismus skončil? Teta Jemima je nyní „Pearl Milling Company“ (Perlovo Frézová Společnost)

Korporační dcérska společnost Quaker Oats oznámila, že linka na palačinky a sirupy tety Jemima bude brzy v červnu vyřazena a znovu označena, přestože již byla před lety změněna na „odstranění rasových stereotypů“.

“Během úsilí, které vedlo k novému názvu společnosti Pearl Milling Company, společnost Quaker spolupracovala se spotřebiteli, zaměstnanci, externími odborníky na kulturu a předměty a různými agenturními partnery, aby shromáždila široké perspektivy a zajistila, že nová značka byla vyvinuta s ohledem na inkluzivitu,” uvedla společnost ve svém prohlášení.

Společnost PepsiCo také oznámila, že slíbí „závazek ve výši 5 milionů USD na podporu černé komunity“, ačkoli neposkytla žádné podrobnosti o tom, kam by tyto peníze skutečně šly. Není pochyb o tom, že hodně z toho bude ponořeno do Black Lives Matter, prosegregační politické organizace, která pouze způsobila větší rozdělení a rasismus. Píše portál Summit News.

Respondenti poukázali na to, že celá fraška byla jen kouskem PR. Na rozdíl od výrazu „probuďte se, jděte na mizinu“ většina společností z takového chování skutečně těží, protože jim poskytuje miliony reklamy zdarma.

Přejít nahoru