Chcete tisknout levně? Vsaďte na alternativní tonery

A kde pořídit levné tonery? Dobrou zprávou je, že se nemusíte obracet na tradiční výrobce, kteří často na svých originálních tonerech vydělávají více než na prodeji samotných tiskáren. Jde o tzv. alternativní tonery, jejichž nákupem lze ušetřit spoustu peněz

 

Seznamte se s mýty, které o těchto produktech kolují

 

Bohužel prodejci značkového příslušenství samozřejmě tyto náhradníky příliš rádi nevidí. Připravují je totiž o peníze. A není tedy divu, že právě jejich přičiněním byla vypuštěna do éteru řada mýtů. Jeden z nich říká, že neoriginální alternativa je horší. To však rozhodně není pravda – oba druhy jsou ve svém základu vyrobeny z podobných materiálů a samozřejmě také využívají stejné technologie, jinak by do vaší tiskárny zkrátka zapadnout nemohly.

 

A nemusíte se bát ani zhoršení kvality výtisků. Kvalitní alternativní tonery od osvědčených výrobců totiž co do finálního výstupu od těch originální vůbec nepoznáte. Rozdíl je jediný – cena, kterou za toner a tím i za celý tisk zaplatíte.

 

Pro koho se alternativní tonery hodí?

 

Často si myslíme, že jde o produkty určené zejména menším a větším společnostem, ovšem využít je mohou i domácnosti, které zkrátka a dobře nechtějí utrácet za nezbytný tisk více, než je opravdu nutné.

 

A nemusíte se bát ani nákupu. Pokud chcete například zvolit tonery Canon v alternativní variantě, pak vám stačí do vyhledávače ve specializovaném e-shopu zadat název své tiskárny a okamžitě najdete všechny dostupné alternativy k vaší originální cartridgi.

Přejít nahoru