Pánská bunda, která vás skutečně zahřeje. Vyberte si tu správnou do vašeho šatníku

Vybírejte podle vašeho šatníku

Na začátku je třeba určit, co dalšího budete v zimě nosit a podle toho vybrat barvu i styl. Pánské zimní bundy bývají často tmavomodré, černé, ale také šedé nebo khaki. Není to ale žádné pravidlo a vy můžete ponurý zimní dav rozbít odstíny červené, azurové nebo žluté. Volba je jen na vás. Vyberte si takovou bundu, která perfektně zapadne k vašemu stylu. Populární jsou zejména peřové bundy a parky.

Ochrana před chladem i vlhkem

Kvalita je důležitá. Nezáleží tolik na stylu jako spíše na tom, zda vám bunda poskytne komfort a optimální teplo v mrazivé dny. Dobrou volbou jsou také voděodolné materiály, které vás ochrání i před deštěm a sněhem. Na to se zaměřte zejména, pokud vybíráte pánské přechodné bundy na podzim a jaro, kdy jsou přeháňky doslova na denním pořádku. Platí také, že větší počet kapes nebo kapuce jsou vždycky plus. Je však potřeba si uvědomit, že bundy s kapucí působí poměrně sportovně, a nemusí být tedy vhodné třeba k elegantnějšímu outfitu do práce nebo na nějakou příležitost.

Bunda nebo kabát?

Pro běžné nošení je určitě lepší zvolit klasickou bundu. Je obvykle z funkčnějších materiálů a má širší spektrum využití. Můžete mít klidně jednu elegantnější a jednu sportovní. Kvalitní kabát však rozhodně patří do šatníku každého muže. Měl by být ideálně z vlny a měl by splňovat všechny požadavky na střih, aby perfektně seděl v ramenou a nikde neodstával. Hodit se bude do divadla, k obleku nebo na výjimečné události.

Přejít nahoru