Pleť bez vrásek a projevů stárnutí? Retinol to dokáže zařídit

Co je retinol?

Retinol je vlastně vitamín A a funguje jako důležitý antioxidant pro aktivaci přirozených regeneračních schopností buněk. Klasický retinol je možné najít v běžně prodávaných kosmetických přípravcích, ale existují i krémy na předpis s účinnějšími retinoidy.

Proč jej používat?

Retinol sérum zvyšuje přirozenou tvorbu kolagenu, dokáže odstraňovat jemné linky a vrásky, pomáhá odbourat pigmentace a uvolňuje ucpané póry. Začít bychom jej měli používat klidně již od 25. roku věku, kdy se produkce kolagenu začíná výrazně snižovat.

Dávkujte obezřetně

Nejprve používejte sérum jen jednou týdně. Kůže si postupně vybuduje toleranci a aplikace může být častější, ale vždy záleží na konkrétní reakci pleti. Pokud zaznamenáte nějaké podráždění, raději přestaňte výrobek používat a poraďte se svým dermatologem. Pozor si dávejte zejména na slunce. Produkty s vitamínem A způsobují foto senzibilitu, a proto je vhodné je nanášet vždy večer a používat je zejména v zimních měsících.

Péče o pleť začíná zevnitř

Pamatujte, že o krásu pleti je nutné pečovat i kvalitní stravou, pravidelným pitným režimem a péčí o orgány, které se podílí na detoxikaci organismu, zejména tedy o játra. Zkuste do své denní rutiny zařadit ostropestřec mariánský, účinnou bylinku, která pomáhá pečovat o játra a jejich zdraví. Díky tomu budou vaše játra dobře plnit svou funkci, zbavovat tělo nečistot i volných radikálů, a to se projeví i na stavu vaší pokožky.

Přejít nahoru