Potisk triček v pohodlí domova: Snadnější už to být nemůže!

Zejména proto, že profesionální tisk vyžaduje pořízení poměrně nákladného vybavení. Nezbytný je nákup termolisu, šablon a dalších nástrojů, které prostě něco stojí, a to se nutně promítne do ceny tisku. Vy si ale můžete potisknout trička klidně z pohodlí svého domova. Jak na to? Budete potřebovat jen nažehlovací papíry a trochu kreativity.

Takový potisk je velmi rychlý, efektivní a levný způsob, jak na tričko natisknout prakticky cokoliv. Není nutná nabídka řezacího plotru ani jiné specializované vybavení, postačí vám příslušný program, kde si vytvoříte obrázek, a pak už jen velmi snadno nažehlíte na tričko.

Výhody

Můžete to snadno pojmout jako formu zábavy pro vás a vaše děti. Buďte si jisti, že děti budou z takovéto aktivity nadšené, a i vy si jistě najdete nějaký motiv, který si budete moct natisknout na své oblečení. Nažehlovací papíry jsou velmi kvalitní a obrázek vydrží velmi dlouho, aniž by se loupal nebo popraskal.

Nevýhody

Je samozřejmé, že i nažehlovaní vyžaduje trochu zručnosti a možná chvíli potrvá, než najdete ten správný grif. Pak už to ale jde snadno. Pamatujte, že prát tričko můžete nejdříve 24 hodin po zažehlení, naruby a na méně stupňů Celsia. Dále není možné používat žádné bělicí přípravky nebo aviváž. Vždycky je nutné tričko žehlit naruby, nikoliv přes natisknutý motiv.

Jak postupovat?

Budete potřebovat tiskárnu a nažehlovací papír. Nažehlovací papíry se prodávají jak pro inkoustové tiskárny, tak pro laserové tiskárny, ale vždy se ujistěte, že máte ten správný druh. Na nažehlovací papír si nejprve vytiskněte vybraný motiv, obrázek přiložte na líc látky a přežehlete jej žehličkou nastavenou na doporučenou teplotu. Jakmile obrázek vychladne, sloupněte neprůhlednou vrstvu nažehlovacího papíru.

Přejít nahoru