Připravte vysokozdvižný vozík na zimu. Takto vás ani špatné počasí nezaskočí

Začínáme u řidiče

Klíčový je samozřejmě ten, kdo vysokozdvižný vozík ovládá. Ujistěte se, pracovníci mají správné vybavení, které zahrnuje především zimní oblečení odolné vůči větru, teplé rukavice a čepici a dobře viditelnou reflexní vestu.

Aby vysokozdvižný vozík dobře sloužil i v zimě

Je potřeba zajistit, aby bylo k dispozici vhodné zimní vybavení. Především je nutné zaměřit se na zimní pneumatiky a pneumatiky s řetězy, které zaručí maximální stabilitu i na hladkém a kluzkém povrchu. Vhodné řetězy na VZV je možné snadno zapůjčit, není nutné je tedy kupovat, pokud například víte, že ve vašich oblastech sněží jen výjimečně. Ujistěte se, že i kabina je dobře odolná proti povětrnostním vlivům a vozík je také dobře osvětlen pro práci za ztížených světelných podmínek.

Když je sněhu hodně

Může se stát, že sněhu budou skutečně hromady. Mnoho vozíků takovou práci nezvládne a výroba nebo manipulace se zbožím se musí kvůli nevhodnému počasí na pár dní odložit. Tomu snadno zabráníte, pokud pořídíte shrnovací radlice na VZV. Jedná se o nástavec, který vám pomůže poradit si se sněhem a pokračovat v práci dle plánu.

Přizpůsobte práci

Během zimních měsíců je samozřejmě potřeba počítat s tím, že s ohledem na počasí je potřeba provádět častější údržbu a kontrolu, je možné, že bude nutné doplňovat některé provozní kapaliny a věnovat se také čištění celého vozíku. Nezapomeňte kontrolovat také stav baterií a předcházet jejich úplnému vybití, které je ničí. Takto budete na zimu připraveni a sníh ani led vás nezaskočí.

Přejít nahoru