Vysokozdvižný vozík, který vám bude dobře sloužit. Pomůžeme s jeho výběrem

Účel a nosnost

Můžete zvolit vysokozdvižný vozík čelní s elektrickým pohonem. Ty se hodí zejména do vnitřních prostor – na větší vzdálenosti. Pro převážení europalet v menším prostoru je zase lepší vsadit na ručně vedené nízkozdvižné vozíky. Obě varianty se dají vybavit také sklopnou stupačkou pro spolujízdu řidiče.

Pohon vozíku

Platí, že nejpoužívanějším pohonem u vysokozdvižných vozíků bývá klasický spalovací dieselový motor. Tyto vozíky se však hodí především do venkovních prostor. Velmi oblíbené jsou v současnosti vozíky s elektrickým motorem, který zajistí tichý chod, a navíc jsou také velmi šetrné k životnímu prostředí. Ideální jsou do velkých hal, kde neruší hlukem, ani zplodinami. Lze vybrat paletový vozík také s plynovým pohonem, který je ekonomický a šetrný k životnímu prostředí, nicméně je nezbytné zřídit speciální čerpací stanici nebo plynové hospodářství.

Podle povrchu

Pokud se bude vozík pohybovat po rovném povrchu bez nerovností a překážek, je možné zvážit i vozíky v tříkolovém provedení. Jsou menší a kompaktnější a nabízí také menší poloměr otáčení díky zadnímu kolu, které je otočné o více než 90 stupňů. Klasicky se však nabízí také vozíky se čtyřmi koly, které jsou stabilnější a zvládnou i výrazně hrubší a nerovnější povrch.

Přejít nahoru